Ik gaf niet op!

nilzadelgadoEr was vaak sprake van ruzie bij ons thuis. Men (ik inbegrepen) maakte ruzie over alles. Dit had een negatief effect op mijn innerlijk. Het zorgde ervoor dat ik heel onrustig werd en een leegte in mijn binnenste voelde. Daarnaast kon ik ook niet goed slapen, omdat ik vaak last van nachtmerries had. Dat had vervolgens weer invloed op mijn school, omdat ik mij niet goed kon concentreren, zo haalde ik slechte cijfers.

Om mijn leegte op te vullen ging ik vaak uit met vriendinnen, maar wanneer ik weer thuis was, huilde ik de hele tijd, omdat de vreugde die ik voelde tijdens het uitgaan niet bleef en er niets was dat mij écht kon vervullen.

Ik kende het UKGR Centrum wel, maar ik ging er niet graag heen. Ik kwam alleen als mijn moeder mij mee vroeg, maar puur alleen om haar te behagen. Ik wilde de dingen die ik deed niet opgeven, ondanks dat ik wist dat het niet goed voor mij was. Toen ik ouder werd zag ik in dat mijn leven moest veranderen. Ik las een tijdschrift van het UKGR Centrum en daarin stond het levensverhaal van een persoon wiens leven precies op die van mij leek. Het verschil was echter dat die persoon deze dingen overwonnen had. Ik was vastberaden om dat ook te behalen. Ik moest mijn leven veranderen.

Via mijn moeder kwam ik dus naar de UGKR. Alles wat ik vanaf dat moment hoorde begon ik in praktijk te zetten. Na een tijd begon ik goed te slapen. Dit echter was een van de eerste dingen die ik ervoer tijdens mijn proces. Het was voor mij een wonder dat ik na zo veel jaren eindelijk kon slapen. Ik volgde de gebedsketting op vrijdag en kwam ook op de woensdag en zondag. En na een tijd werd mijn leegte vervuld met de blijdschap en vrede waar ik altijd naar zocht.

Vandaag de dag ben ik een totaal getransformeerde Nilza, de leegte, eenzaamheid en nachtmerries heb ik tot de dag van vandaag nooit meer gehad.

Ondanks het feit dat het niet makkelijk was om te veranderen heb ik het toch behaald, omdat ik niet opgaf. Als je iets wilt behalen dan is opgeven geen optie!

Nilza Delgado