Kiespijn

Heeft u al eens kiespijn gevoeld? Ik wel.

Het eerste ding dat u wilt doen wanneer u die pijn voelt, is hem verlichten. Het gebruik van pijnstillers helpt hierbij. Paracetamol, in bepaalde gevallen, verlicht de pijn. Echter, één ding is zeker, het geneest de kies niet.

Terwijl de persoon erop aandringt om pijnstillers te gebruiken, zodat hij “stopt” met de pijn te voelen, wordt het probleem niet opgelost. Waarom? Omdat het probleem een wortel heeft dat niet opgelost kan worden door medicatie. Het is noodzakelijk dat de tandarts de kies behandelt en het probleem oplost vanaf de wortel.

Dit geldt niet alleen voor wat de kiezen betreft… Als we goed nadenken, zijn alle problemen zo. De gezondheidsproblemen hebben wortels; het verdriet in het liefdesleven heeft wortels; de armoede heeft wortels enz.

De wortels van sommige problemen zijn makkelijk om te achterhalen, van anderen is dat niet zo. Geloof dat als u kunt achterhalen wat de wortels zijn van uw probleem, u nabij de oplossing van dat probleem bent.

Terwijl wij erop aandringen om de pijn te verlichten, zonder het probleem definitief op te lossen, geven we alleen maar tijd aan het probleem om te groeien. Hoe langer wij wachten, hoe moeilijker de oplossing wordt .

Denk hierover na.

Bisschop Rui Silva

Volg mij op twitter: @BpRuiSilva

Bezoek ook mijn blog op: http://bpruisilva.blogspot.nl

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *

1 reactie

Felicia Beantwoorden 27 juni 2013 om 22:10

We dienen ons zelf en onze handelingen te
onderzoeken om er achter te komen wat
de oorzaak is van ons probleem, zodat
we weten hoe we de situatie moeten aanpakken
om tot een oplossing te komen.