Waarom word ik niet beantwoord?

Dit is de vraag van velen.

Het antwoord is niet gecompliceerd, maar voor velen onbekend. In feite werd het geloof in God door velen aangenomen als het simpelweg geloven in Zijn bestaan. Geloven in het bestaan van God is niet genoeg om ons te redden of onze levens te veranderen. Zodat onze levens door God gezegend zullen worden is het noodzakelijk dat we ons geloof materialiseren en niet twijfelen.

Wanneer ik zeg het geloof materialiseren, dan bedoel ik: handelen en niet alleen maar zeggen dat we geloven; actie ondernemen gebaseerd op wat God heeft beloofd; doen wat er geschreven staat; niet onze problemen, maar hetgeen we geloven belijden. Dit is de eerste stap. Zonder dit te doen, functioneert het geloof niet.

De tweede stap is theoretisch gesproken makkelijk… Echter, in de praktijk hebben velen hierin gefaald: Niet twijfelen!

Het is makkelijk om te vragen. Het is moeilijk om niet te twijfelen en beantwoord te worden.

Hier ligt, echter, het geheim om te ontvangen wat we in gebed hebben gevraagd.

Jezus zei: “…al wat gij bidt en begeert, GELOOFT, DAT GIJ HET HEBT ONTVANGEN, en het zal geschieden” (Marcus 11:24) NBG 51.

Denk hierover na.

Bisschop Rui Silva

Volg mij op twitter: @BpRuiSilva

Bezoek ook mijn blog op: http://bpruisilva.blogspot.nl

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *

13 reacties

Melissa Almeida Beantwoorden 18 oktober 2011 om 22:05

Het is simpel ,,

wanneer je gewoon handelt en doet is er geen tijd om te twijfelen, denkende of het werkelijk gaat lukken. Gewoon doen! Zoals ze altijd zeggen: een nee heb je en een ja kun je krijgen. Maar bij deze: een ja heb je en een ja zal je krijgen!

Melissa Almeida- Mauritsweg 49 te Rotterdam

carmelita Burke Beantwoorden 18 oktober 2011 om 23:17

Ik geloof dat God antwoord geeft aan degene die gelooft en niet twijfelt, en natuurlijk ook actie onderneemt. Maar soms komt het antwoord voor die persoon en weet hij of zij niet dat God reeds heeft geantwoord. En het antwoord kan ook veel later komen dan dat je verwacht. Ik ben niet iemand die gauw opgeeft en weet ook dat mijn antwoord vroeg of later wel zal komen. Nu ik door heb hoe ik mijn geloof moet gebruiken zal ik zeker doorgaan.

Soesi Beantwoorden 19 oktober 2011 om 23:06

Actie is reactie! Op het moment dat iemand zijn geloof leeft en beleeft zal er weinig tijd zijn om te twijfelen. Belijd altijd je overwinning zelf als het even tegen zit en als het even tegen zit onthoud dat het voor even is en dat je door moet gaan net zolang tot je je doel hebt bereikt!

ana lopes Beantwoorden 19 oktober 2011 om 23:45

alles wat ik doe is gebasseert op het woord van God dus ik kan niet twijfelen omdat: ik de zekerheid heb en vertrouw op zijn woord want alles wat ik tot nu toe hebt gekregen van God is door geduldig te zijn en op hem te vertrouwen.

Marion Korsten Beantwoorden 20 oktober 2011 om 12:17

Waarom wij niet beantwoord worden heeft als belangrijk antwoord dat wij niet mogen twijfelen, maar dat wij moeten geloven dat God het gebed heeft verhoord en op de juiste tijd het antwoord zal geven. Zoals psalm 20;4 zegt God gedenke al uw offers en uw brandoffer achte Hij welgevallig. Dus God vergeet ons gebeden en offers niet.Voor sommige zegens moet ons hart voorbereid zijn, wij zaaien om te oogsten.
God weet wat goed is voor zijn kinderen en Hij doet alles ten goede komen voor wie Hij lief heeft. Abraham moest ook volharden en zijn zegens zijn ontelbaar.

soebier Beantwoorden 20 oktober 2011 om 19:57

Alles wat wij door ons geloof in God ontvangen is omdat wij alleen naar God luisteren, wanneer wij dat doen zal geen twijvels of wat dan ook ons tegen kunnen houden om de zegens van God te veroveren.

Kavish Jahani Beantwoorden 20 oktober 2011 om 20:41

Het zal niet altijd makkelijk zijn om te wachten op een antwoord. Maar vroeg of laat als u uw deel goed hebt gedaan zal God altijd zegenen. Maar op het moment dat de vraag komt: waarom ben ik nog niet beantwoord, terwijl ik zeker weet dat ik mijn deel goed heb gedaan? Dient u in plaats van ruimte te maken voor de twijfels, deze gedachten van de wortel af te verwijderen. En nooit opgeven maar vertrouwen op God!

Nydette Daal Beantwoorden 21 oktober 2011 om 14:05

God is klaar om een ieder te beantwoorden die Hem iets vragen die overeenkomt met Zijn wil. Het is mens eigen om te twijfelen naarmate de tijd gaat en het antwoord wegblijft. De kunst is om dagelijks ons geloof te voeden door te belijden en handelen naar hetgeen wij verlangen.

Mw. Daal

Norwin Mathilda Beantwoorden 21 oktober 2011 om 21:19

Mensen worden soms niet beantwoord, omdat ze niet luisteren naar het woord van God ze doen hun eigen wil en ze vergeten wat er staat geschreven ze vergeten wat het verlangen van God is.

Leslie Mendes Beantwoorden 22 oktober 2011 om 20:45

Zeggen dat je gelooft en tonen dat je gelooft zijn twee verschillende dingen. Wij tonen dat wij geloven in God en in Zijn Woord wanneer wij vertrouwen en volharden nadat wij een actie van geloof hebben ondernomen. Wanneer iemand constant zijn geloof aan het gebruiken is, zal het kwaad die persoon niet kunnen afleiden….de twijfels die komen, worden direct geëlimineerd.

Zoals in de tekst staat geschreven en de bijbel zegt” Jezus zei: “…al wat gij bidt en begeert, GELOOFT, DAT GIJ HET HEBT ONTVANGEN, en het zal geschieden” (Marcus 11:24

Simone Lewis Beantwoorden 29 november 2011 om 22:34

Waarom wordt een persoon niet geantwoord: Omdat God zekerheid is. En als je tot God komt met een gebed moet dat met totale zekerheid. Zodra je twijfelt kan hij zijn deel niet meer doen,kortom de twijfel blokeert God om te beantwoorden.
God is zekerheid en de duivel onzekerheid. Zodra de persoon onzeker wordt/is hij automatische verdeeld tussen God zeker en de duivel onzeker. En dan kan God niets doen. Totdat de persoon de zekerheid van God gaat gebruiken om de twijfel onzekerheid te vernietigen.

kawita Beantwoorden 17 maart 2012 om 16:16

twijfelt niet. Als er twijfels komen bestraf ze gelijk in Heer Jezus Zijn Naam en ga door met het praktiseren van GOD Zijn Woord en je zal beantwoord worden.

Bid met zekerheid, praktiseerd met zekerheid en je zal gehoord/beantwoord worden (geloof is zekerheid).

Lenny Granviel Beantwoorden 31 maart 2012 om 22:44

Twijfel zal altijd parten spelen, maar het Woord van God is zekerheid.
En door de zekerheid van Godswoord, onderneem ik acties van geloof.