Meer nieuws

Wees voorzichtig met…

Nieuws, Voor Vrouwen |

bds0911-870x418Wees voorzichtig met je woorden

Een van de bewonderenswaardige kwaliteiten van een mens, is de zorg die hij met zijn woord heeft.

Wat we zijn en wat we zeggen kan niet van elkaar worden gescheiden, oftewel, we worden gedefinieerd door wat we dagelijks zeggen.

Eer en waardigheid worden met de waarheid veroverd en zijn meer waard dan geld en positie. Zelfs al heb je weinig, streef er naar om altijd je beloftes na te komen. Je bent een serieus persoon en verdient respect.

Een duidelijk voorbeeld, van hoe onaangenaam het gebrek aan de ernst van een woord kan zijn, zien we in de politieke campagnes. Voor elke verkiezing maken de kandidaten zoveel beloftes om stemmen te winnen.

Merk op dat hoe meer beloftes, hoe aantrekkelijker hij wordt, zelfs als ze nooit worden nagekomen.

Althans, het wordt elke keer steeds zeldzamer om mensen met een fatsoenlijk karakter te zien! Ik geloof dat we een wet dienen te hebben die de politiek verplicht om wat voorgesteld werd, na te komen. Zo worden de onrealistische beloftes verminderd.

Wie zijn woord waardeert, is sterk, heeft eerbied en oprechtheid.

De persoon is niemand iets schuldigs, zegt niet iets vandaag, morgen iets anders en daarna weer iets anders. De persoon is niet onduidelijk in zijn posities.

Leert niet iets en doet vervolgens iets anders.

En als dit in het plan van de mens zo belangrijk is, laat staan in het geestelijke! De Here Jezus zelf stelde op een voortreffelijke manier deze leer samen: ”Laat uw woord ja, ja zijn en nee, nee”.

Hij, in Zijn persoonlijkheid en houding, staat zo achter Zijn Woord, tot op het punt dat Hij zei: “De Hemel en Aarde kunnen voorbij gaan, maar Mijn Woorden zullen nooit voorbij gaan.”

Hierdoor kunnen we zekerheid hebben en op Hem vertrouwen.

Dus als jij iets hebt gezegd of een belofte hebt gemaakt, zelfs al lijkt het ogenschijnlijk onbelangrijk, vecht om het na te komen. Er bestaat geen grotere oneer en schaamte dan die, die door jouzelf is veroorzaakt.

Herinner: jouw woord is de maximale uitdrukking van jezelf!

Tot de volgende keer!

NÚBIA SIQUEIRA

Laat hier uw reactie achter.

Of vul het onderstaande formulier in.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden gemarkeerd met *