Hoelang duurt het om een gewoonte aan te leren?

Gedurende ons leven hebben we allemaal de uitdrukking gehoord dat het 21 dagen duurt om een gewoonte aan te leren. Maar is dit waar of is het een loze slogan?

Een onderzoeker van University College London heeft deze mythe ontkracht in een studie gepubliceerd in het European Journal of Social Psychology. De studie onderzocht de gewoonten van 96 mensen gedurende een periode van 12 weken. Elke persoon koos een nieuwe gewoonte voor 12 weken en rapporteerde elke dag of ze de nieuwe gewoonte al praktiseerde of niet en hoe automatisch het gedrag voor hen aanvoelde.

De studie concludeerde dat het meer dan 2 maanden duurt voordat nieuw gedrag automatisch wordt, namelijk 66 dagen. Individueel is dit echter afhankelijk van de gewoonte die u aanneemt en uw omstandigheden. In dit specifieke onderzoek duurde het 18 tot 254 dagen voordat men een nieuwe gewoonte ontwikkelden. (Bron)

Hier in de UKGR zijn we 35 dagen bezig met de 100-dagen-uitdaging. We stellen deze uitdaging voor aan een ieder die tegen het einde van dit jaar een totale verandering in hun leven willen, te beginnen met hun geestelijke leven en daarna met alle andere gebieden.

Elke woensdag en zondag zullen we er meer over vertellen, dus mis de diensten op deze dagen niet!

Als u uw 100-dagen kalender nog steeds niet hebt, kunt u deze bij uw lokale UKGR centrum ontvangen.

Zondag 31 oktober om 8u en 10u
in Den Haag – Fruitweg 4

In alle UKGR Centra in Nederland
(Klik hier voor tijdstippen en adressen)