Manifest

In het verleden was man zijn iets heel simpels. Je leerde vanaf een jonge leeftijd twee dingen: vechten om je te verdedigen en jagen om je te voeden. Wie dit goed deed, viel in de smaak en won het meisje.

Dit waren voor een vader de voornaamste vereisten wanneer hij een potentiële echtgenoot voor zijn dochter zocht. Voor haar ook. In veel gevallen was liefde secundair. Je hoorde vrouwen geen lange gedetailleerde lijst voorlezen met punten die zij wilden vinden in hun toekomstige echtgenoot: “Hij moet liefdevol zijn, een gevoel voor humor hebben, houden van wandelen, romantisch zijn, attent zijn, lekker ruiken, van dieren houden, me accepteren zoals ik ben, me op schoot nemen wanneer ik moe ben, opmerken wanneer m’n haar anders zit, een goede gesprekspartner zijn, een vriend, zich goed kleden…”

Niets hiervan…

“Kan je en ben je bereid om mij te beschermen met je leven? Kan je me net zo goed als of beter dan mijn vader onderhouden? Dan kan je de ring om mijn vinger schuiven…” Zo simpel is het.

Man zijn in de 21e eeuw is al een ander verhaal. De wereld is veranderd. De vrouwen zijn veranderd. En veel mannen leven nog steeds in het verleden. Het resultaat hiervan is Overduidelijk: Onbehoorlijke, Onvoorbereide en Ongeloofwaardige mannen.

Wat is het IntelliMen Project?

Het is u vast al opgevallen dat de naam van het project een samentrekking is van de Engelse woorden intelligent (intelligente) en mannen (mannen). Wij kozen deze naam omdat het, naast het feit dat het als een superheld klinkt, wat elke man sinds kinds af stiekem wil zijn, de naam het gehele streven van het project omvat: intelligente en betere mannen vormen in elk aspect. We beloven geen superkrachten zoals een bus optillen met één vinger, vliegen of onzichtbaarheid – maar hier werken we aan.

Tot die tijd richt dit project zich op het vormen van betere mannen tussen de 8 en 88 jaar (mijn vriend, hierna is het wellicht beter om te accepteren dat u al aardig gevormd bent en dat de vorm niet veel meer zal verbeteren… Maar als u het wilt proberen is er altijd plaats voor nog een 🙂).

Betere mannen vormen is ons motto. Intelligente mannen zijn is onze missie. Laten wij samen lopen en van elkaar leren. Maar verwacht UITDAGINGEN. We zullen u uitdagen om op uw best te zijn in alle gebieden van uw leven. Om een van de IntelliMen te zijn kunt u nooit voor een uitdaging vluchten of nalaten deze te volbrengen. En om te leren heeft u boven alles het fundamentele ingrediënt nodig: nederigheid. Als u niet erkent dat u dient te verbeteren kunnen we u niet helpen. Zelfs als u nog zo sterk en in veel dingen succesvol bent, is het noodzakelijk om het volgende te begrijpen:

Een man is niet sterk door eigen kracht. 1 Samuël 2:9

Man zijn vereist meer dan spieren.
Karakter, intelligentie en geloof zijn veel belangrijker.

Doe mee met het IntelliMen project! Klik hierboven ↑