Ondanks dat mijn leven een ramp was, wilde ik niet ingaan op uitnodigingen om naar het UKGR Hulpcentrum kerk te gaan


Op
mijn 20e begon ik  met harddrugs. 25 jaar lang heb ik cocaïne gebruikt. Daarnaast was ik ook verslaafd aan sigaretten en alcohol. Het was een combinatie die mijn leven helemaal ruïneerde. Door mijn verslaving verloor ik baan na baan en ging mijn leven niet vooruit. Ik wilde er zolang vanaf, maar het lukte mij niet, hoe vaak ik het ook probeerde.

Ondanks dat mijn leven een ramp was, wilde ik niet ingaan op de uitnodigingen om naar het UKGR Hulpcentrum te gaan. Ik dacht dat dat niet nodig was voor mij. Maar op een dag werd het mij toch te veel en ik besloot om een kerk te zoeken, omdat ik eindelijk inzag dat ik hulp nodig had. “

Via een lid van het UKGR Hulpcentrum kwam ik hier terecht. Toen ik er eenmaal was, sprak ik daar met iemand die ook ooit eens verslaafd was geweest en door de kracht van het geloof en God, zijn verslaving had overwonnen. Hij vertelde mij om te blijven volharden en dat ik ook mijn verslaving zou kunnen overwinnen. Maar na de dienst ging ik toch weer drugs kopen om het te gebruiken. Het leek alsof ik vastzat. De drang om te gebruiken was zo sterk, dat ik het niet kon weerstaan.

Desondanks kwam ik toch terug naar het UKGR Hulpcentrum om door te zetten. Ik accepteerde het niet meer om een slaaf van de drugs te zijn en koos ervoor om te geloven dat ik vrij kon zijn.

Ik werd gecounseld en ontving hoop en bemoediging door de getuigenissen die ik zag van anderen die wél hun verslavingen hadden overwonnen. Ik volgde de gebedskettingen op vrijdag, waar ik leerde wat de bron van mijn probleem was.

Beetje bij beetje begon mijn drugsgebruik af te nemen. Mijn volharding en geloof in God waren groter dan mijn verslaving.

Vandaag de dag gebruik ik alleen nog maar mijn geloof en niks anders. Mijn leven is veranderd, ik heb stabiliteit, vrede en ik ben gelukkig.

 

Rignald Minguel