3 adviezen om de uitdagingen van 2024 aan te gaan

Leer hoe u met moeilijkheden om kunt gaan en deze kunt overwinnen

Na de dood van Mozes voelde Jozua zich onzeker en niet in staat de Hebreeën naar het Beloofde Land te leiden. God moedigde hem echter aan met drie adviezen (lees Jozua 1:1-7). 

1. Het eerste woord dat God sprak was ‘sta op’.

Jozua voelde de klap van de dood van Mozes. Op dezelfde manier kunt u te maken krijgen met situaties die moeilijk te overwinnen zijn, maar God dient uw steun te zijn.

De mensen moesten de Jordaan oversteken, wat menselijkerwijs onmogelijk was. Misschien krijgt u te maken met situaties die u niet kunt overwinnen, u heeft geen geld om het op te lossen, om het te kopen, u heeft geen hulp van andere mensen, maar u heeft de Schepper en met Hem zult u alles kunnen overwinnen. De mensen hadden hun voet in de Jordaan gezet en deze ging open. Op dezelfde manier: als u het nodig heeft, zal God de deuren openen, Hij zal ervoor zorgen dat u komt waar Hij wil.

Maak u geen zorgen, want zelfs wat u verliest, zal voor uw bestwil zijn. Wat u niet kunt verliezen is de gemeenschap met de Allerhoogste.

2. Niemand zal u weerstaan.

Denkt u dat er iets is dat zich kan verzetten tegen degenen die bij God zijn? Of het nu afgunst, boze oog of vervolging is? God is bij u en Hij is niet alleen aan het begin van het jaar of alleen in 2024, Hij is er tot het einde! Hij verbreekt het verbond dat Hij met u sluit niet, Hij zal u niet in de steek laten, zolang u uw verbond met Hem nooit verbreekt. Uw relatie met Hem dient serieus genomen te worden.

3. Doe u best, heb goede moed!

U zult altijd moeite moeten doen, want God werkt niet met luie mensen. 
Vecht, heb de moed om de strijd aan te gaan. Benader het niet door te klagen, maar door te bidden en te vasten, in geloof.

Er zullen problemen verschijnen die u angstig kunnen maken. Misschien is uw situatie zo onzeker dat u er bang voor bent, maar Hij zei: ‘Wees niet bang’. Bent u bang om een ​​grote verantwoordelijkheid op u te nemen, ben u ontmoedigd of onder druk gezet? Wees niet bang om iets groots op u te nemen, want Hij is bij u. U zult succesvol zijn, waar u ook gaat, als u dit Woord vertrouwt.

Neem deel aan de maandagdienst: “Congres voor Financieel Succes” een motiverende bijeenkomst voor het financieel succes.

Maandag om 10u,15u en 19:30u
In Den Haag aan Fruitweg 4

En in alle vestigingen van het UKGR HulpCentrum
(Klik hier voor tijdstippen en adressen)