3 dingen die gebeuren wanneer u in het Woord mediteert

In de Bijbel mediteren kan verschillende voordelen opleveren, maar als u er overdag en ’s nachts mee begint, zullen deze drie punten de belangrijkste voordelen zijn.

Er gebeuren natuurlijk veel dingen wanneer u begint te mediteren over het Woord van God. Maar ik zal u 3 dingen vertellen. Dit zijn zulke sterke, goede, productieve dingen dat ik niet begrijp hoe mensen niet meer over het Woord mediteren.

  1. U begint minder slechte gedachten te hebben

Een versnelde verstand, gekke gedachten zijn plagen in het leven van mensen vandaag de dag. Er zijn mensen die medicijnen moeten nemen, omdat hun gedachten niet stoppen. Er zijn mensen die zich niet kunnen concentreren op de kleinste taak die zij moeten doen, omdat hun verstand getraind is om naar het scherm te kijken. Er zijn mensen die zonder internet niet weten wat ze moeten doen. De persoon is afhankelijk van voortdurend informatie in het verstand te plaatsen. Maar als u over het Woord van God mediteert, nemen de slechte gedachten af, totdat u op een gegeven moment de controle over uw verstand terugkrijgt.

  1. God spreekt tot u

Als u mediteert over het Woord van God, over de Schrift, dan mediteert u over wat Hij voor ons heeft nagelaten. U opent sociale media en leest elke dag wat anderen hebben geschreven. Ik vraag u: waarom leest u niet wat God voor u schreef? U leest het en God begint met u te praten over uw situatie. De kranten schrijven vandaag iets en morgen zeggen ze: “zo was het niet helemaal”. Maar de Bijbel verandert niet en het is zo actueel als de minuut waarin u nu leeft.

  1. Wat denkt u dat er gebeurt als u minder slechte gedachten hebt en God tegen u spreekt? U neemt betere beslissingen

Wanneer u begint te mediteren over het Woord van God, zijn uw beslissingen beter, begint u vrede te krijgen en neemt u betere beslissingen in uw financiële leven en relaties. Uw mentale of emotionele gezondheid verbetert ook. En u hoeft niet te betalen om te mediteren. U heeft zelfs de Bijbel op internet. Of koop een fysieke bijbel (en ik raad er een aan die dicht bij de originele teksten ligt). Doe dit ’s ochtends en ’s avonds. U zult niet alles begrijpen wat u leest, maar u zult begeleidingen van God gaan ontvangen. De voordelen zullen zo talrijk zijn dat u niet meer wilt stoppen.

Gebruik uw intelligentie en geloof.

Bisschop Renato Cardoso