3 gewoontes om een gezond verstand te hebben

De wereld waarin wij leven, veroorzaakt nu meer dan ooit: depressie, paniek, onzekerheid en andere psychologische kwalen in vele personen. Hier volgen een paar suggesties voor het hebben van een leven waarin u mentaal gesproken, stabiel kunt zijn:

1) Afremmen

We leven in een wereld waarin we gebombardeerd worden met veel informatie. Hoeveel notificaties heeft u, bijvoorbeeld, op dit moment op uw telefoon die om uw aandacht schreeuwen? Een tip: schakel alle notificaties van uw telefoon uit. U bent niet verplicht om dit te doen, maar het helpt.

2) Wees waakzaam in wat u consumeert

U dient erg selectief te zijn over wat u consumeert, over wat u in uw gedachten toelaat. Want dit is de grondstof voor uw gedachten, let er dus goed op!

Het is net alsof onze hersenen een fabriek zijn die deze grondstoffen gebruiken om er een product van te maken. De kwaliteit van dit product hangt af van de kwaliteit van het materiaal dat gegeven word om het te laten fabriceren.

Ten eerst, moet u op social media zitten? Ten tweede, moet u al die “vrienden” hebben die niet eens uw echte vrienden zijn? Mensen die u nooit in het echt ontmoet heeft? U blijft met uw vinger vegen om te zien wat iedereen de vorige dag gepost had. En als u niet oppast dan kunt u verstrikt raken in een die zegt dit, die zegt dat gesprek, wat u overigens erg verward kan maken. Is het echt nodig?

3) Zoek de gedachten van God

Deze dorst die u heeft om Gods gedachten te kennen, word alleen gelest als u het zoekt in de dingen van Boven.

Dus hoe kunt u weten wat God denkt? U kunt de Bijbel lezen. Begin bij de evangeliën, die over de Here Jezus praten. Daar, zult u Zijn gedachten ontdekken. Mediteer er dag en nacht in en u zult zien dat u Zijn gedachten zult kennen.

Verminder daarom uw tijd achter het scherm. Er zijn momenten voor amusementen, maar teveel hiervan kunnen problemen veroorzaken. U kunt deze tips voor één week in praktijk zetten. Daarna kunt u het verlengen met nog 7 dagen. Probeer het dan voor een maand. Vergelijk daarna uw mentale en emotionele staat met hoe het eerst was en hoe het is nadat u deze tips in praktijk gezet heeft.

Vasten van Daniël: 21 Dagen om het verstand van Christus te hebben

Dit zal van start gaan van 1 t/m 21 augustus. Bereid u zich dus voor en houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie!