3 Zondagen over “De Doop”

We zullen drie zondagen praten over de Doop. Er is vaak verwarring over de verschillende type dopen. Er zijn er namelijk drie:

– De Doop in het Water

– De Doop met de Heilige Geest

– De Doop met het Vuur

Afgelopen zondag spraken we over de eerste doop: De Doop in het Water

Dit is een symbool van overgave. Op dezelfde manier dat de Vader Zijn Geliefde Zoon overgaf voor de mensheid, dienen degene die geloven hun leven over te geven voor Hem.

Dus, de eerste stap om zichzelf over te geven is door de Doop in het water. (Lees Markus 16:16)

Kortom, deze doop is een soort begrafenis. De persoon sterft voor het oude leven van zonden, om eeuwig voor de Here Jezus te leven. Het is de overtuiging die Hij van ieder van ons verlangt. U sterft voor de wereld en het is niet langer meer van waarde voor u. En Hij (Jezus) wordt de eerste in uw leven.

Wilt u de beslissing nemen om zich te laten dopen? Neem dan contact op met uw lokale pastor!

Aankomende zondag zullen we praten over de tweede Doop: De Doop met de Heilige Geest.

Klik hier voor de tijdstippen van de diensten

In verband met de versoepeling van de maatregelen, die van kracht zullen gaan vanaf woensdag 1 juli, zullen er meer mensen de diensten in de kerken kunnen bijwonen. Zodoende is er besloten dat vanaf heden de live online uitzending op Facebook, YouTube, ukgr.nl en radiopositief.nl voortaan alleen op woensdag 19:30u en zondag 10u gehouden zullen worden.

De UKGR houdt zich aan de regels die door het RIVM werden vastgesteld. Daarom wordt u vriendelijk verzocht om zich ten alle tijde aan de maatregelen te houden. Dit doen we zowel voor uw eigen bescherming als van de anderen.