5 tips om doelen te stellen en te behalen in 2024

Leer met focus en vastberadenheid hoe u succes kunt behalen in dit nieuwe jaar

Bent u een van die mensen die de beroemde goede voornemens voor het nieuwe jaar maakt? In vele gevallen worden ze zelfs een grap, omdat ze slechts als wensen blijven en nooit worden vervuld. Maar met planning, focus, vastberadenheid en vooral een juiste houding, kunnen doelen eindelijk uit uw hoofd komen en werkelijkheid worden. Zie hieronder enkele dingen die nodig zijn om uw doelen te laten gebeuren:

1. Begin met plannen en stel uw doelen vast
“Waar wilt u komen? Wat zou u voldoening geven? Schrijf op hoe u wilt dat uw leven eruit ziet en wie u over een jaar wilt zijn. Analyseer vervolgens uw leven en bedenk wat u zou moeten doen om uw gestelde doel te bereiken”, adviseert J. Edington, auteur van het boek “50 Shades of Success”.

Als u moeite heeft met het maken van een lijst met de dingen die u wilt, begin dan met een lijst met de dingen die u niet wilt in uw leven. Verdeel het per gebied, zoals financieel, liefde, gezondheid, geestelijk, enz.

2. Wat moet u doen om elk doel op de lijst te bereiken?
U zegt dat u 10 kilo wilt afvallen, maar hoe gaat dat gebeuren? Uw houding moet het onbewuste, irrationele en emotionele niveau verlaten en naar het bewuste niveau gaan.

Een goede manier om dit doel te bereiken is bijvoorbeeld door in een notitieboekje alles op te schrijven wat u gedurende week eet. Tijd, hoeveelheid en soort voedsel. Aan het einde van deze periode heeft u een duidelijker beeld van hoe u heeft gegeten en wat er moet veranderen.

Als het uw doel is om een ​​schuld af te betalen, schrijf dan op dezelfde manier alles op wat u uitgeeft, zelfs de centen, waarbij u precies aangeeft wat u hebt gekocht of betaald en de tijd. Zo kunt u uw patroon van uitgave identificeren en begrijpen waar het geld naartoe gaat. Zo weet u precies welke gewoontes u moet veranderen om uw doel te bereiken.

3. Stel een deadline
Nu weet u wat u wilt en wat u moet doen om het doel te bereiken. Hoe lang duurt het dan voordat u de eerste 100 euro spaart om die schuld af te betalen? Hoe lang duurt het voordat u de eerste kilo’s verliest? En wanneer heeft u uw doel bereikt?

Zonder een bepaalde deadline is uw plan onvolledig en kunt u uzelf saboteren, de focus verliezen of het altijd laten voor later. Zo zal het weer een onvervulde belofte in uw leven zijn.

4. Wees vastberaden, toegewijd en volhard
Het nastreven van doelen vereist opoffering. U gaat veel dingen moeten opgeven en vaak zal de ontmoediging aan uw deur kloppen. Denk op deze momenten na over wat er zal gebeuren als u uw doel bereikt. Dit zal u de kracht geven om door te gaan.

Onthoud dus: u bent verantwoordelijk voor uw succes en uw mislukkingen. Maar u kunt van uw fouten leren en ze omzetten in ervaring om nog grotere overwinningen te behalen.

5. Presenteer uw plannen aan God
Bid, vraag Hem om kracht en begeleiding, zet God vóór alle andere dingen. Met de Schepper aan uw zijde zal zelfs wat verkeerd had moeten gaan, goed gaan.

“Beveel de Here uw werken, dan zullen uw voornemens gelukken.”
Spreuken 16:3

*Als uw doel financieel of professioneel gericht is, neem dan deel aan de dienstVoorspoed met God”, die op de maandagen plaatsvindt.
*Als het om uw liefdesleven gaat, ga dan naar de Liefdes Therapie, dat elke donderdag plaatsvindt.

in Den Haag aan Fruitweg 4
En in alle vestigingen van het UKGR HulpCentrum
(Klik hier voor tijdstippen en adressen)