Jezus ‘komst in deze wereld werd gekenmerkt door vele wonderen die het geloof van velen opwekten. Maar alles wat Hij deed was ter voorbereiding op Zijn belangrijkste missie, namelijk: ons de kans op eeuwig leven geven. De gebeurtenissen die tot deze prestatie hebben geleid, zijn hier te vinden in slechts 7 dagen van Zijn leven. We noemen het de Heilige Week. Het is de heiligste week in het christendom omdat het de overwinning van Jezus markeert!

Dit jaar begint het op zondag 5 april en u kunt tijdens onze live diensten, die om 19:30u gehouden worden en zondag om 10u, meer te weten komen over deze gebeurtenissen:


Zondag 5 April – Palmzondag

De Palmzondag is het begin van de Heilige Week.

“Toen de volgende dag een grote menigte die naar het feest gekomen was, hoorde dat Jezus naar Jeruzalem kwam, namen zij de takken van palmbomen en gingen de stad uit Hem tegemoet en riepen: Hosanna! Gezegend is Hij Die komt in de Naam van de Heere, de Koning van Israël!” (Johannes 12:12-13)

Laten we vaststellen dat op dezelfde manier dat Jezus Jeruzalem zegevierend binnenkwam, Hij ook zo ons leven binnen zal komen.

(U kunt de dienst terugkijken via deze link)

 

Maandag 6 April – De Tempelreiniging

“En Jezus ging de tempel van God binnen en dreef allen die in de tempel verkochten en kochten naar buiten, en keerde de tafels van de wisselaars om en de stoelen van hen die de duiven verkochten.” (Mattheüs 21:12)

Jezus gooide de tafels omver van de mensen die de Tempel misbruikten.Welke situatie in uw leven is niet oké en heeft een ommekeer nodig?

(U kunt de dienst terugkijken via deze link)

 

 

Dinsdag 7 April – Vervloeking van de vijgenboom

En Jezus antwoordde en zei tegen hem: Laat niemand meer vrucht van u eten in eeuwigheid! … En toen zij er ’s morgens vroeg voorbijgingen, zagen zij dat de vijgenboom verdord was, van de wortels af. (Markus 11:14 en 20)

Is er een situatie in uw gezondheid dat moet verdorren en ophouden te bestaan?

(U kunt de dienst terugkijken via deze link)

 

 


Woensdag 8 April – De voeten van de discipelen wassen

Een van de grootste lessen van Jezus, die tegen de trots en koppigheid van de religieuze autoriteiten inging waren nederigheid, wandelen in rechtvaardigheid en voor de naasten zorgen. Jezus leerde deze les toen Hij de voeten van de discipelen waste:

Als Ik dan, de Heere en de Meester, uw voeten gewassen heb, moet ook u elkaars voeten wassen. (Johannes 13:14)

(U kunt de dienst terugkijken via deze link)

 

 

Donderdag 9 April – De zalving in Bethanië

Maria dan nam een pond zuivere narduszalf van zeer grote waarde, zalfde de voeten van Jezus en droogde Zijn voeten met haar haren af; en het huis werd vervuld met de geur van de zalf. (Johannes 12:3)

Deze vrouw gaf wat haar leven representeerde, want ze verhief Jezus boven alles.

(U kunt de dienst terugkijken via deze link)

 

 

 

Vrijdag 10 April – Goede Vrijdag

Op deze dag leed Jezus pijn, schaamte, valse beschuldigingen, verlies, veroordeling, spot, slagen en lastering. Dit alles zodat wij vandaag niet hoeven te lijden.

Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen. (Jesaja 53:5)

Bekijk morgen om 19:30 de dienst op onze youtube kanaal of op de facebook pagina van het UKGR Centrum

 

 

Zaterdag 11 April – De gevangenen vrijlaten

Ondanks dat Jezus stierf om allen te redden, zijn er nog velen die onbewust zijn van deze waarheid. We zullen tot degenen komen die nog steeds gevangen zitten, zodat ze ware vrijheid kunnen ontvangen.

“Want ook Christus heeft eenmaal voor de zonden geleden, Hij, Die rechtvaardig was, voor onrechtvaardigen, opdat Hij ons tot God zou brengen. Hij is wel ter dood gebracht in het vlees, maar levend gemaakt door de Geest…” (1 Petrus 3:18)

Bekijk overmorgen de dienst om 10u op onze youtube kanaal of op de facebook pagina van het UKGR Centrum

 

 

Zondag 12 April – De Zondag van Opwekking

De grootste dag van alle dagen! Jezus stond op uit de dood en bracht met Hem de gelegenheid voor een ieder die in Hem gelooft om gered te worden.

“Waarom zoekt u de Levende bij de doden? Hij is hier niet, maar Hij is opgewekt.” (Lukas 24:5-6)

Bekijk a.s Zondag de dienst op onze youtube kanaal of op de facebook pagina van het UKGR Centrum