ALLEEN MAAR LEED

Mijn leven was helemaal vernietigd. Ik was heel depressief en voelde mij eenzaam. Ik zag gedaantes thuis die niemand zag en ik hoorde stemmen. Thuis kon ik niet alleen zijn omdat ik altijd heel angstig werd. Het leek alsof er mensen achter mij aan zaten en soms werd zelfs mijn naam geroepen, terwijl er in feite niemand was. Ik was niet gelukkig met mijzelf en om die leegte te vullen, begon ik met vrienden uit te gaan naar discotheken.
In de discotheek voelde ik mij blij, omdat ik niet alleen was. Maar wanneer ik naar huis ging, kwam de eenzaamheid weer terug en zag ik wie ik in werkelijkheid was. Iemand die leeg, verdrietig, eenzaam, angstig en depressief was. Ik leed ook aan slapeloosheid en nachtmerries. Thuis begon ik veel problemen te krijgen met mijn moeder. Wij hadden zo vaak ruzies, dat wij niet meer met elkaar konden opschieten.
Op mijn veertiende leerde ik iemand kennen, waar ik verliefd op werd. Met de tijd begon hij misbruik van mij te maken en werd mijn leed alleen maar erger. Ik kreeg zelfmoordgedachtes omdat ik dacht dat mijn leven niks waard was. Ik had mijn zin om te leven verloren omdat ik dacht “hoe langer ik blijf leven, hoe langer ik blijf lijden”. Ik liep dag en nacht rond met zelfmoordgedachtes.

Mijn moeder leerde in de tussen tijd het UKGR Hulpcentrum kennen en nodigde mij uit om met haar mee te gaan. Ik dacht dat er voor mij geen oplossing meer bestond en dat de dood mijn enige uitweg was. Desondanks besloot ik om het toch een kans te geven. Ik begon de gebedskettingen van vrijdag en zondag te volgen en ik leerde daar hoe ik voor mijn leven kon strijden. Beetje bij beetje begon ik veranderingen te zien.

De relatie met mijn moeder begon te veranderen. We konden elkaar beter begrijpen en er was geen ruimte meer voor ruzies. Ik kon goed te slapen en had geen nachtmerries meer. Al mijn problemen maakten plaats voor de zegens van God en ik was niet meer de persoon die dood wilde, maar werd iemand die wilde leven. Ook begon ik te strijden in het UKGR hulpcentrum voor mijn liefdesleven en wilde iemand vinden die echt van mij zou houden en mij niet zou misbruiken, zoals in het verleden gebeurde. In het UKGR hulpcentrum leerde ik mijn huidige man kennen en vandaag zijn wij gelukkig getrouwd met 3 mooie kinderen. Ik weet nu dat de ware liefde bestaat. Vandaag de dag is mijn leven getransformeerd. Ik heb reden om te lachen en te zeggen dat God werkelijk levens kan veranderen. Ik ben daar een getuigenis van.

MIJN ZOON
Sinds jongs af aan nam ik mijn zoon mee naar het UKGR hulpcentrum. Hij groeide op, leerde wat goed en kwaad was. Ik zorgde ervoor dat hij van huis uit een goede opvoeding kreeg en naarmate hij ouder werd begon hij ook te begrijpen wat hem in het UKGR hulpcentrum werd geleerd. Op een gegeven moment kwam mijn zoon in de pubertijd en begon hij te veranderen. Hij ging met slechte vrienden om, begon te feesten, laat thuis komen en kwam op een punt dat hij zelfs drugs begon te verkopen. Zijn schoolprestaties ging achteruit en hij luisterde niet meer naar wat hem werd verteld. Dit was een grote teleurstelling voor mij, omdat ik wist dat ik mijn zoon niet zo had opgevoed. In het UKGR hulpcentrum begon ik te strijden voor de verandering van mijn zoon. Ik accepteerde niet dat hij zo was geworden. Ik volhardde, vertrouwde op God en bleef geloven in zijn verandering. Vandaag de dag heb ik mijn zoon weer terug. Hij besloot om het slechte leven achter zich te laten en om te veranderen. Vandaag is hij een ander persoon, zelfstandig, gelukkig getrouwd, een vader en maakt hij het beste van zijn leven.

 

 

Rosana Janssen