Een beslissing die alleen u kunt nemen

Beslissingen nemen maken deel uit van ons dagelijks leven. Elke dag moeten we keuzes maken, van eenvoudige dagelijkse dingen zoals: kiezen wat we eten en dragen, tot aan serieuzere beslissingen, zoals kiezen met wie we trouwen en welk beroep we aannemen. Als we de juiste keuze maken, voelen we ons alsof we iets bereikt hebben. Als we een verkeerde beslissing nemen, heeft het invloed op onze houding voor de rest van die dag.

Aan dit eenvoudige voorbeeld kunnen we zien hoe de kracht van de beslissing de loop van iemands leven drastisch kan veranderen.

Dus, hoe kunnen we zekerheid hebben dat we de juiste keuze voor ons leven maken? Wat als dit afhankelijk is van iemand anders? Als dat het geval is, voelen we ons misschien machteloos, alsof er niets is dat we kunnen doen om de juiste beslissing te nemen.

Wanneer de macht om de juiste keuze te maken buiten onze macht ligt, kan dit ons tot wanhoop leiden, alsof onze ziel om gerechtigheid schreeuwt. Dit zijn situaties waarin we dringend hulp nodig hebben; veel langer wachten zou schadelijk zijn.

Het Woord van God zegt in spreuken 3:5-6: “Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet.

Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken.”

Ons inzicht is niet zuiver, en onze gevoelens (ook die van anderen) zijn niet 100% betrouwbaar, aangezien ze van minuut tot minuut kunnen veranderen. Als u voor een beslissing staat waarop u een antwoord nodig heeft, weet dan dat als we ons vertrouwen in God tonen, door 100% op Hem te vertrouwen, Hij ons zeker zal antwoorden!

“Het is tijd voor de HEERE om te handelen…” (Psalm 119:126)

In de tijd van de Bijbel slaagden velen erin om aan God hun geloof te tonen, en toen ze dat deden, keek God niet naar hun achtergrond of omstandigheden, Hij reageerde op een wonderbaarlijke wijze op hun ACTIE VAN GELOOF!

Neem bijvoorbeeld de uitdaging van Elia op de Berg Karmel. Als God niet zou komen om hem te beantwoorden, zou hij zijn gedood door het zwaard van de profeten van Baäl (1 Koningen 18: 16-45).

Als mensen hun geloof in God tonen, doet Hij wat niemand anders kan doen!

Als u uw situatie niet langer aankunt en verlangt naar een antwoord, een verandering, hongerig naar een wonder dat u in uw leven wilt zien plaatsvinden, als u zich onderdrukt voelt of met geestelijke probleem te maken heeft, dan is dit een kans om uw geloof aan God te tonen.

Op zondag 14 maart houden we de Zondag van de Beslissing voor degenen die rechtstreeks een antwoord uit de hemel nodig hebben.

De Zondag van Beslissing
Zondag 14 maart

In alle UKGR Centra in Nederland
(Klik hier voor de adressen)