Betel: de Poort van de Hemel
Er was een tijd in het leven van Jakob, de zoon van Isaak en de kleinzoon van Abraham, dat hij van huis moest vluchten.

Hij rende naar verre landen zonder te weten wat hij onderweg zou tegenkomen. Het was de eerste keer dat hij zijn huis verliet en helemaal alleen was.

In die tijd was het niet gebruikelijk dat een familielid zich van de groep afscheidde, omdat het gezin sterker was als het verenigd zou zijn en het bezit van materiële goederen en land zou behouden. Daarom zou iemand het gezin alleen verlaten als dat echt nodig was.

Daar werd Jakob onzeker. Het enige waardevolle voorwerp dat hij bij zich had, was een fles olie. Hij moest een steen als kussen gebruiken om te slapen. Dus in deze situatie besefte Jakob dat hij alleen God in zijn leven had en niets anders. Dus besloot hij een gelofte af te leggen bij de Allerhoogste.

U kunt het volledige verhaal in hoofdstuk 28 van het Bijbelboek Genesis lezen.

Wat heeft dit verhaal met uw leven te maken?

Net als bij Jakob zijn alleen degenen die trouw aan God zijn, degenen die volledig gezegend zijn, degenen die de Poort van de Hemel voor zich open hebben staan.

Daarom kan een ieder, in de maand juni, die een echt verbond met God wil hebben, deelnemen aan het Voorstel van Jacob in Betel.

Trouw zijn aan God is de eerste stap naar een getransformeerd leven. Dat was wat Jakob daar in Betel leerde, toen hij voor het eerst in zijn leven alleen was, ver van het comfort, de financiële conditie van zijn ouders, alleen en in gevaar, werd hij afhankelijk van God. Hij heeft in Betel een gelofte afgelegd om God te volgen en alles wat hem van de eerste vruchten in handen kwam, aan Hem terug te geven.

De namen van de gelovigen, die we in de maand juni zullen ontvangen, zullen symbolisch gesproken, door het geloof, naar Betel worden gebracht, net zoals Jakob dit deed!

Drie zondagen achter elkaar zullen wij degenen, die een gelofte met God gemaakt hebben, zalven met de Geconsacreerde Olie. Op zondag 13 juni zullen de trouwe de tweede zalving ontvangen en deze keer zal het op de handen zijn, voor een succesvol leven.

Ter gelegenheid zullen wij ook deelnemen aan het Heilig Avondmaal. Wilt u uw verbond met God vernieuwen of herstellen?  Dan is dit uw kans. Mis deze speciale gelegenheid niet!

De Zalving met de Gezegende Olie
Zondag 13 juni in Den Haag – Fruitweg 4

En in alle UKGR Centra in Nederland
(Klik hier voor adressen en tijdstippen)