Campagne van Israël: Bisschop Edir Macedo zal Berg Sinaï beklimmen

Op 74 jarige leeftijd zal bisschop Edir Macedo Berg Sinaï beklimmen met de gebedsvragen van degenen die ook de wonderen van God in hun levens willen zien. Lees meer.

Met de groei van de Universele Kerk en de aankoop van Omroep Record, werd het religieuze en communicatieve monopolie van Brazilië bedreigd.

Omdat Bisschop Edir Macedo vooraan stond bij de groei van de Universele Kerk en de aankoop van Omroep Record werd hij doel vijand en doelwit nummer één. “Het was een tijd waarin ik gedwongen was om een document van vrijlating tegenover een strafrechtelijk aanhoudingsbevel bij me te dragen. En dit alles vanwege welke reden? Het Evangelie prediken”, verhaalt de bisschop in het tweede boek van zijn autobiografische trilogie “Niets te Verliezen”.

Tegenover zoveel vijanden en onaflaatbare vervolgingen, en omdat hij inzag dat zijn leven niet afhing van de gerechtigheid van mensen, maar van het geloof, kwam de inspiratie en besloot de bisschop voor het eerst Berg Sinaï te beklimmen.

En waarom de Sinaï? Omdat dat de plaats was waar God tot Mozes sprak en de bevrijding verkondigde van Zijn volk dat onrecht werd aangedaan.

Er bestaat geen betere plek om Gods gerechtigheid aan te roepen.

Het antwoord kwam van de Heilige Berg

“Ik herinner me die dag als de dag van vandaag. Ik liep met stapels papieren, van precies 32 criminele aanklachten tegen mij en de Universele Kerk, onder mijn armen. We hadden een lijst samengesteld met de namen van degenen die ons aanvielen met ongegronde klachten. Ik beklom de Sinaï in tranen. Ik huilde vanwege pijn en opstand tegen de valse beschuldigingen.

Op de top van de berg, naast mijn metgezellen, hief ik de processen op en riep voor verlossing. We smeekten om gerechtigheid. Het was noodzakelijk om in die drastische situaties te overwinnen. En God eerde ons.

De processen en de strafrechtelijk onderzoeken werden één per één, beetje bij beetje, overwonnen. Volgens de Braziliaanse rechterlijke macht, de meerderheid vanwege onschuld en anderen vanwege gebrek aan bewijs.” vertelt de bisschop.

Nogmaals zal de bisschop de Sinaï beklimmen, die al 42 jaar lang deel uitmaakt van de geschiedenis van de Universele Kerk. Het beklimmen van de bergen is gekoppeld aan grote overwinningen.

En zelfs op 74-jarige leeftijd zal de bisschop deze moeite maken, net zoals hij deed toen hij jonger was. In hetzelfde geloof en dezelfde overtuiging, gelovend dat, zoals God in het verleden neerdaalde op de Sinaï om Zijn volk in het verleden recht te doen, Hij dit in onze dagen ook zal doen.

Neem deel aan dit voorstel van geloof

De Berg Sinaï is een natuurlijke altaar, de ‘Berg van God’. Op deze plaats plaatste God zijn voeten, een soort ontmoetingsplaats tussen God en de mens.

“Toen daalde de Here neder op de berg Sinai, op de bergtop…” (Exodus 19:20)

Twaalf bisschoppen, waaronder Bisschop Macedo, die de bijna 130 landen vertegenwoordigen waar de Universele Kerk gevestigd is, zullen die berg beklimmen om te bemiddelen voor de mensen die in God geloven en niet langer accepteren om in “slavernij” te leven en de belofte vervuld willen zien worden, dat zegt:

“…Zie, Ik sluit een verbond; in het bijzijn van uw gehele volk zal Ik wonderen doen, zoals niet gewrocht zijn op de gehele aarde en bij al de volken; het gehele volk, in welks midden gij zijt, zal het werk des Heren zien, want ontzagwekkend is wat Ik met u doe.” (Exodus 34:10)

Wilt u weten hoe God Zich ook in uw leven kan manifesteren? Woon dan vandaag een dienst bij in een Universele Kerk bij u in de buurt.

Voorbereiding voor de toch richting de Berg Sinaï

Neem tijdens Campagne van Israël deel aan de Facebook Live uitzending op de pagina van het UKGR Evangelisch Centrum van maandag t/m vrijdag om 22u, of beluister het via radiopositief.nl