De eenzaamheid was mijn dieptepunt

Ik was al ongelukkig toen ik trouwde en dacht dat trouwen mij gelukkig zou maken, maar dat was niet zo. Vanaf mijn huwelijk begon ik aan een panieksstoornis te lijden. Uiteindelijk scheidde ik van mijn man, omdat ik dacht dat hij mij in de nacht wilde vermoorden.

Na de geboorte van mijn zoon, kreeg ik een postnatale depressie. Jarenlang bleef ik mij zo voelen. Ik dacht vaak aan de beste manieren om een eind aan mijn leven te maken. Met gas, door mijn polsen door te snijden of mijzelf  voor de trein te gooien… 

Vervolgens kreeg ik een aandoening in mijn botten. Op mijn vingers, mijn benen en over mijn gehele lichaam had ik arthrose, tot het punt dat ik te horen kreeg dat ik een erg triest ouderdom zou hebben. Er werd mij zelfs geadviseerd om geen kinderen meer te nemen, anders zou ik in een rolstoel belanden.

De nachtmerrie. Zo leerde ik de UKGR kennen. Ik was compleet vernietigd. Ik sliep niet en als ik wel sliep, had ik last van nachtmerries. Ik rookte constant, zo’n 2 á 3 pakjes per dag. Door middel van sigaretten en alcohol probeerde ik de bitterheid, pijn, angst en verschrikkelijke innerlijke leegte die ik voelde, te verdringen. Het ergst moment was toen ik inzag dat ik alleen was met mijn zoon, wanhopig en ik probeerde zelfmoord te plegen.

De bevrijding. Ik werkte in een parfumerie en een klant vertelde mij dat zij een plek kende die mijn leven kon veranderen. Zij nodigde mij uit om met haar mee te gaan. Toen ik voor het eerst in de UKGR Hulpcentrum kwam, nam ik deel aan de bevrijdingsdienst. Ik ging daar verlicht weg.

Toen ik de volgende dag wakker werd en naar mijn handen en lichaam keek, was ik verbaasd. Ik zag geen zwellingen. Ik stond op mijn voeten en had geen pijn. Dat was voor mij een teken om terug te keren naar die plaats. Door de bijeenkomsten bij te wonen kwam er een eind aan de angst, pijn en leegte die ik voorheen voelde. Zelfs mijn zoon merkte de verandering in mij op. Mijn leven is nu getransformeerd!  Ik ben een gelukkig en positief persoon geworden. In het verleden bezocht ik plaatsen van hekserij, waarzeggerij, zieners en occultisme, maar alleen in de UKGR Hulpcentrum heb ik de uitweg kunnen vinden!

 

Isabel Trindade