De Grote Dag van de Uitstorting van de Heilige Geest

Op aanstaande zondag, 1 mei, zal bisschop Edir Macedo in het Cenakel zijn in Israël, om de uitstorting van de Heilige Geest vast te stellen over het leven van degenen die geloven. Aanstaande zondag zal ook de laatste dag zijn van de Vasten van Daniël. U kunt deelnemen in de dichtstbijzijnde UKGR vestiging om 10u.

Wat zegt de Bijbel:

De Bijbel verteld dat de Here Jezus Zijn discipelen de begeleiding gaf om op Pinksterdag samen te komen, zodat de Heilige Geest uitgestort zou kunnen worden over hun. Onder de vele discipelen die de Here Jezus had, zagen slechts 500 Hem na Zijn wederopstanding, maar niet alle 500 werden gedoopt met de Heilige Geest.

‘En zie, Ik zend de belofte van Mijn Vader op u; maar blijft u in de stad Jeruzalem, totdat u met kracht uit de hoogte bekleed zult worden.’ Lukas 24:49 (HSV)

‘En toen de dag van het Pinksterfeest vervuld werd, waren zij allen eensgezind bijeen.’ Handelingen 2:1 (HSV)

‘Daarna is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders tegelijk, van wie de meesten nu nog in leven zijn, maar sommigen ook zijn ontslapen.’ 1 Korinthe 15:6 (HSV)

Wat dienen wij op te merken:

Er bestaat geen enkele zegen of verovering, die u kunt bereiken, die vergeleken kan worden met de doop met de Heilige Geest. Als wij kijken naar vandaag de dag, zien wij dat er mensen zijn die geloof hebben om deel te nemen aan een gebedsketting in de kerk of aan een dienst. Ze hebben geloof om een bepaalde zegen of een bepaald wonder te ontvangen (dat bewijst dat de Here Jezus leeft). Maar aanstaande zondag zullen degenen die boven alles de doop met de Heilige Geest wensen te ontvangen en begrijpen dat dit de voornaamste belofte is, zeker niet afwezig zijn.

Volgens de historici in Israël, had de Here Jezus ongeveer rond de 46.000 volgelingen. Na zijn dood bleven echter alleen deze 500 over (toen hij opstond en voldoende bewijs had gegeven met onbetwistbare tekenen, gedurende 40 dagen). Van deze 500 bleven er vervolgens alleen 120 over, zij waren degenen die waarlijk hun geloof in de Here Jezus als de Messias omarmden en bereid waren de gevolgen hiervan te ondervinden, zonder ervoor te vluchten. Zij waren gefocust op het belangrijkste. Het waren precies deze mensen die door God werden gebruikt en toen zij deze wereld verlieten, namen zij het grootste goed mee, dat de Heilige Geest is.

Wilt u Hem ontvangen? Bereid u dan voor op deze grote dag.

Zondag 1 mei om 10u
In Den Haag – Fruitweg 4

En in alle UKGR Centra in Nederland
(Klik hier voor tijdstippen en adressen)