“Voordat ik naar de UKGR kwam was ik iemand die zich heel erg leeg voelde. Daarnaast was ik ook nog eens verslaafd aan alcohol, zat zonder werk, had schulden van ongeveer 7 duizend euro en kwam, vanwege mijn alcohol gebruik, vaak in aanraking met de politie. Het begon allemaal met de leegte die ik in mijn binnenste voelde. Om dat “op te vullen” ging ik vaak uit en dronk ik veel. Na een tijdje werd ik afhankelijk van de drank. Als ik niet dronk begonnen mijn handen te trillen en werd ik agressief. Maar desondanks werd mijn leegte niet vervuld. En de schulden die ik had bleven ook nog steeds. Alles wat ik deed bracht slechts een tijdelijke vervulling. Mijn leven bleef achteruit gaan.

DE UKGR
Mijn zusje, die wist hoe mijn leven was, nodigde mij uit om met haar mee te gaan naar de UKGR. Ik hoorde levensverhalen van mensen die in staat waren om hun verslavingen te overwinnen en hun leven ook financieel hadden weten op te bouwen. Ik voelde me erg aangesproken hierdoor, want dat was precies wat ik ook wilde. Na jaren een vernietigd leven te leiden, had ik niets te verliezen. Mijn leven ging toch alleen maar achteruit. Ik besloot om gehoor te geven aan de adviezen die ik ontving en begon verschillende bijeenkomsten bij te wonen, om mijn leven op te bouwen. Ik wilde mijn oude leven achter me laten. Voornamelijk de bijeenkomsten op de zondag zijn echt een steun voor mij geweest en doormiddel van de bijeenkomsten leerde ik mijn geloof op intelligente wijze te gebruiken. Ik merkte op dat ik rust in mijn binnenste kreeg en dat ik geen verlangen meer had naar drank. De mensen in mijn omgeving begonnen dat ook op te merken.

SCHULDVRIJ
Toen ik die strijd had weten te overwinnen, was er nog een groot obstakel in mijn leven dat ik moest overwinnen: mijn schulden. Maar doordat ik al de kracht van het geloof had ervaren, met betrekking tot mijn binnenste, wist ik al wat voor stappen ik moest nemen. Ik zocht hulp bij instanties om mij te helpen bij het aflossen van deze schuld. De hulp die zij mij boden zou echter jaren duren. Dat accepteerde ik niet. Ik begon eerst een paar uren per week te werken en dat veranderde snel naar een fulltime baan. Doordat ik mijn geloof gebruikte en er deuren voor mij opengingen, ging ik veel vooruit in mijn financiële leven. Ik kon mijn schuld zelf in drie jaar aflossen en werd schuldvrij verklaard door de rechtbank! Mijn leven gaat nu totaal een andere richting op dan voorheen! Ik ben gelukkig, heb vrede in mijn binnenste, heb geen alcohol meer nodig en ben officieel schuldvrij!”

Raoul Algoe