Geen kracht? Dit verandert nu!

U hoeft niet neerslachtig en zonder kracht te zijn. God verandert deze situatie nu, als u het toestaat.

Als u dit Woord van de Troon van de Allerhoogste begrijpt, zult u nooit meer zeggen: “Ik heb geen kracht, ik voel me zwak”. 

“Meer dan een menselijke verzoeking is u niet overkomen. En God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan.”  (1 Korintiërs 10:13).

Dit Woord spreekt over Gods trouwheid, over hoe Hij niet toestaat dat wij iets onder ogen zien dat groter is dan onze kracht.

Dus als u denkt: “Ik ben zwak, ik ga opgeven”, klopt dat niet met de werkelijkheid. Het is een gedachte die in uw hoofd opkwam en u heeft overtuigd. Wanneer u denkt dat het te veel is, geeft u op. De duivel brengt slechts ideeën naar mensen, de rest doet de mens zelf. Wat moet de duivel dan nog meer doen, als de persoon al in zijn idee gelooft? Nam de duivel Eva niet mee naar Eden en dwong haar de vrucht van de kennis van goed en kwaad te eten? Hij plaatste slechts één gedachte in haar hoofd. Het was genoeg. Het was alleen dat. De duivel bevindt zich op het gebied van ideeën, hij openbaart woorden, vermeldingen en namen. En onoplettende mensen omarmen het alsof het waar is.

Dus als u zegt dat u zwak bent of dat u het gaat opgeven (een bedrijf, een zaak, huwelijk of iets dergelijks), gelooft u uiteindelijk dat iets sterker is dan u. En op deze manier blijft u niet meer op uw hoede en stopt u met vechten. Wat gebeurt er daarna? Een gegarandeerde nederlaag.

Er staat niets boven wat ik aankan. Alles wat mij overkomt, kan ik verdragen, omdat God trouw is. Als Hij mij ergens doorheen laat gaan, is dat omdat ik sterk ben (en Hij biedt daar zelfs een uitweg voor). Het is dus niet zo dat u de kracht niet had, maar dat u uzelf niet wilde verzetten.

Dit verandert alles. Het verandert de manier waarop u problemen ziet, het leven, de wereld en hoe u zich gedraagt. U moet uzelf zien als het kind van de Koning en dan zult u zich ook zo gedragen.

Geloof dit: God is trouw. De strijd die u doormaakt is niet groter dan u kunt verdragen. Samen met deze strijd geeft God u de ontsnapping. Zoek de uitweg. Kijk niet naar de omvang van het probleem.

Bisschop Renato Cardoso