Kunnen we leven in een wereld zonder regels?

Toen we opgroeiden, hadden we allemaal wel regels die onze ouders, leraren of autoriteiten ons oplegden. Wanneer we de basis achter deze regels niet begrijpen, is het eerste instinct dat we kunnen doen wat we willen, wat ons uiteindelijk meer kwaad dan goed zal doen.

Maar zouden we oprecht kunnen leven in een wereld zonder regels? Nou niet echt.

Regels vormen de essentie van alle activiteiten die we doen waarbij anderen betrokken zijn. Als we een gelukkig en veilig leven willen leiden, zijn er ook regels waaraan we ons moeten houden. Neem bijvoorbeeld sporten. Als er geen regels in het spel zijn, kan iedereen doen wat hij wilt om te winnen. Dit zou alle lol uit de sport halen en er iets zinloos van maken. Een sport zonder regels is helemaal geen sport.

Het is noodzakelijk om te begrijpen dat als we misschien het enige levende wezen op aarde waren, we misschien de regels niet zouden naleven. Maar dit is niet het geval. En daarom werden er sinds het begin der tijden regels opgesteld, niet om ons te schaden, maar om ons daadwerkelijk te beschermen en ons in staat te stellen een gelukkig leven te leiden.

God heeft vanaf het begin gehoorzaamheid aan Zijn Woord ingeprent, zodat wij een gelukkig leven kunnen leiden. De meesten weten niet dat de vreselijke dingen die we vandaag in de wereld zien gebeuren, niet Gods fout zijn, maar de fout van iemands ongehoorzaamheid.

Dit was het geval van de eerste koning van Israël – Saul. Hij had alles in huis om te regeren in gehoorzaamheid aan God, maar er kwam een moment waarop hij zijn eigen belangen op de eerste plaats stelde en God ongehoorzaam was. Hierdoor verloor hij wat God hem had gegeven – de Geest van God.

De Geest van God was essentieel voor een koning om te kunnen regeren, zodat hij de wijsheid zou hebben om het volk van God te leiden. Zonder Gods Geest zouden mensen uiteindelijk op een dwaalspoor worden gebracht. En omdat Saul geen berouw toonde, koos God uiteindelijk een jonge jongen zonder ervaring, waarvan zelfs zijn vader de potentie in hem als nieuwe koning niet zag.

God was echter in staat om te zien wat er in Davids hart omging. Hoewel David niet veel wist, gehoorzaamde Hij God. Hij was een jonge man naar Gods hart (1 Samuël 13:14). En om David te helpen, schonk God Hem het grootste geschenk dat iemand zou kunnen ontvangen: De Geest van God! Nu had David precies wat hij nodig had om te slagen als koning.

“Toen nam Samuel de oliehoorn en zalfde hem te midden van zijn broers. En de Geest van de HEERE werd vaardig over David vanaf die dag en voortaan. Daarna stond Samuel op en ging naar Rama.” (1 Samuel 16:13)

Aanstaande zondag, 28 februari, zullen we doen wat de profeet Samuël met David deed. Wij zullen u zalven met de Olie, met het Geloof dat de Geest van God over u zal komen. Hij zal u de wijsheid geven die u nodig heeft om een vervuld leven hier op aarde te hebben.

Wij nodigen u uit om uzelf vanaf nu al te evalueren en te kijken waar u God misschien niet gehoorzaamde zoals u het zou moeten doen. Door dit te doen, bereid u zich al geestelijk voor op de zalving op zondag en ook op de Geest van God.

Degenen die het belang van het ontvangen van de Heilige Geest begrijpen, zullen er alles aan doen om Hem te ontvangen.

U kunt deelnemen aan deze dienst in het dichtstbijzijnde UKGR Centrum. Wilt meer informatie hierover? Bel dan naar de lokale pastor van uw stad of bel naar onze hulplijn.

De zondag van de Geest des Heren
Zondag 28 febrauri i
n alle UKGR Centra in Nederland
(Klik hier voor de Adressen en tijdstippen)

*Tijdstippen kunnen per vestiging verschillen!