Ik ontwikkelde een angst voor mannen, maar ik heb het kunnen overwinnen

Ik trouwde met mijn voormalige partner wiens zoon schizofreen was. Alles wat ik voor mijn ex-man deed, was niet goed en als hij boos werd, bleef zijn woede niet slechts bij woorden. Gedurende een lange tijd werd ik fysiek mishandeld. Het ergste moment echter was toen mijn stiefzoon naar mij toe kwam en tegen mij zei dat hij mij zou vermoorden.  Nu zat ik tussen een gewelddadige man en een gevaarlijke schizofrene zoon. Toentertijd had ik ook een klein zoontje voor wie ik moest zorgen. Voor mij was toen de maat vol en ik besloot,  uit veiligheid voor mij en mijn zoon, om weg te gaan en uit het huwelijk te stappen.” 

HET PROCES. Hetgeen ik had meegemaakt had een immense impact op mij. Hoewel ik dacht dat ik mijn ex en zijn zoon vergeven had,. merkte ik op dat dit niet helemaal het geval was. Ik was angstig geworden voor mannen. Ik kon ze niet eens in de ogen aankijken en met ze communiceren.

Ik had een negatief gevoel over mezelf en elke keer dat ik een man moest aanspreken, dacht ik dat ze zouden denken dat ik iets van hun wilde. Ik begon steeds meer aan mezelf te twijfelen en denken dat ik niet goed genoeg was.

Ik was altijd bang en zat met een constant gevoel van gebrek aan vrede in mijn binnenste. Hierdoor kon ik niet vrij zijn. Het leek alsof ik gevangen zat in mijn binnenste.”

MIJN VRIJHEID. In de UKGR begon ik de vrijdag bijeenkomsten voor bevrijding te volgen. Ik wist dat ik innerlijke bevrijding nodig had van alle negatieve energie dat ik met me meedroeg.

Niet alleen moest ik bevrijd worden van de negativiteit, maar ik moest ook leren loslaten en oprecht te vergeven. En hoewel het niet makkelijk was, wist ik ook dat het noodzakelijk was, zodat ik de onrust in mijn binnenste kon overwinnen.

Het gaat nu heel goed met mij. Ik kan mannen gewoon in de ogen aankijken. Mijn complexen en angsten zijn er niet meer. Ik ben totaal bevrijd van het verleden.”

Natachia Jackman