God kiest degenen die benadeeld zijn

U kunt misschien zelfs inferieur en benadeeld zijn ten opzichte van de mensen van deze wereld, maar een uitverkoren in de ogen van God. Echter, u dient uzelf zo te zien!

God kiest degenen die in het nadeel zijn. En u zult begrijpen waarom.

Ik zou graag terug willen gaan in de tijd, toen ik op school zat, toen ik een tiener was. Toen er tijdens de gymlessen altijd een voetbalwedstrijd was. De leraar nam de twee beste leerlingen die goed speelden en liet hen de teams kiezen. Vervolgens kozen de leerlingen en de hele klas wachtte om gekozen te worden. Er werden teams gemaakt.

De leerlingen die niet goed speelden, bleven altijd tot het einde staan. Normaal gesproken eindigden ze als laatste en er gebeurde iets interessants: degenen die als laatste eindigden, speelden meestal met veel tegenzin. Zij wisten dat ze daar waren omdat ze de restjes waren, het overschot. Omdat ze zich als laatste voelden, stapten ze vervolgens in de ‘slechte’ rol. En wat gebeurde er vervolgens? Zij speelden weer slecht.

In plaats van beter te spelen, bewezen ze aan degenen die hen kozen dat ze gelijk hadden als ze dachten dat ze slecht waren.

We zijn allemaal in het leven gekomen en waren slecht in wat wij deden.Bijvoorbeeld: wij waren slecht in praten, lopen, fietsen, voetballen. Maar na verloop van tijd werden wij beter.

Het grootste probleem was niet dat de slechte leerlingen niet wisten hoe ze moesten spelen, het ergste was dat ze niet voor zichzelf kozen, zij bewezen dat de mening van anderen juist was.

God laat in Zijn Woord zien dat Hij altijd degenen kiest die in het nadeel zijn. Van Genesis tot Openbaring. Zelfs de Zoon van God had, toen Hij in de wereld kwam, aantrekkelijk kunnen zijn, maar de Bijbel zei dat hij geen verschijning had. God heeft altijd de neiging getoond om de afgewezenen te kiezen.

Laten wij eens kijken wat er gebeurde toen de Here Jezus Mattheüs riep, die voor Rome werkte en belastingen van de Joden incasseerde. Hij werd door het volk afgewezen. Jezus koos een van de meest gehate mannen in die regio als discipel. Wat gebeurde er? Jezus werd vanwege die keuze veroordeeld.

“En het gebeurde, toen Hij in het huis van Mattheüs aanlag, zie, veel tollenaars en zondaars kwamen en lagen met Jezus en Zijn discipelen aan. En toen de Farizeeën dat zagen, zeiden zij tegen Zijn discipelen: Waarom eet uw Meester met de tollenaars en zondaars? Maar Jezus, Die dat hoorde, zei tegen hen: Wie gezond zijn, hebben geen dokter nodig, maar wie ziek zijn.” (Mattheüs 9:10-12).

God heeft dus altijd gezocht naar de verlorenen, de vermoeiden, de verachten, de laatsten. Ter vergelijking: als Jezus op het veld zou staan, zou Hij degenen uitkiezen die niemand wilde en met hen samenwerken om het beste team te vormen. En iedereen zou verrast zijn. Begrijpt u hoe God werkt? Hij kiest degenen die geen privileges hebben.

Als u zich in deze benadeelde situatie bevindt, voel u dan niet minderwaardig. Misschien wordt u in de ogen van andere mensen als minderwaardig beschouwd, maar niet in de ogen van God. Maar als u het veld betreedt en u zich gedraagt ​​als de teamgenoten die slecht spelen, dan kan Hij niets voor u doen. U bent het die moet geloven dat Hij in u gelooft. En accepteer deze keuze, zelfs als u het niet begrijpt. “Als Hij mij heeft gekozen, wie ben ik dan om niet voor mijzelf te kiezen?”

Dus als u in het nadeel bent en voor God kiest, zult u een kampioen zijn, een verbazingwekkende leider. Mensen zullen zeggen: “Wie heeft u geholpen? Hoe heeft hij het gedaan?” En u kunt naar Hem wijzen.

Bisschop Renato Cardoso