Van buitenaf gezien was mijn leven heel goed. Mijn ouders zorgden ervoor dat het mij aan niets ontbrak.

Toch voelde ik me van binnen niet goed. Alles begon verkeerd te gaan toen mijn ouders scheidden. Het leek alsof alles goed met me ging, maar van binnen droeg ik veel haat, agressie en verdriet met me mee. Ik probeerde mijn teruggetrokken persoonlijkheid te verbergen door veel te lachen.

Omdat er thuis geen vrede was, begon iedereen zijn eigen weg te gaan en hierdoor verwaterde het contact onder ons. Bovendien groeide ik, vanwege gebeurtenissen die in mijn jeugd hadden plaatsgevonden, op met het idee dat ik geen echte man was.

Ik was mezelf niet, omdat de dingen die ik deed, niet hoorden bij de persoon die ik werkelijk was. Hierdoor was ik in een groot conflict met mezelf. Ik rookte en dronk om rust te vinden, maar het was allemaal tevergeefs.”

ik vond mezelf terug. “Na de uitnodiging van een goede kennis, besloot ik om naar de UKGR te gaan. Daar leerde ik hoe ik de juiste keuzes moest maken en vond ik de kracht om goede beslissingen te nemen, die uiteindelijk hebben geleid naar mijn verandering als persoon. Ik heb de drank achter me gelaten en hoef niet meer te roken om rustig te worden. De rust die ik zocht heb ik nu van binnen, ik heb positieve doelen voor mijn toekomst en twijfel niet meer aan mijzelf.

Mijn leven is totaal anders, ik ben totaal anders. Ik hoef niet meer alsof te doen, omdat ik in God alles heb gevonden wat ontbrak. De situaties bepalen niet meer wie ik ben en word, maar ik heb geleerd dat ik dat doe.”

Georgio Richardson