Ik leerde vergeven

Toen ik nog maar 7 jaar oud was, werd ik misbruikt. Sinds die traumatische ervaring begon ik verschillende problemen in mijn leven te ervaren.

Ik groeide op zonder rust en mijn levenlang bleef deze ervaring mij achtervolgen. Ik kreeg een minderwaardigheidscomplex en kon ’s nachts moeilijk slapen.

Daarnaast begon ik ook heftige hoofdpijnen te krijgen die onverdraaglijk werden. Ik zag het leven niet meer zitten. Ik begon aan de dood te denken.
Toen ik een uitnodiging naar het UKGR Hulpcentrum ontving, besloot ik het na wat wikken en wegen een kans te geven. De eerste bijeenkomst die ik bijwoonde vond plaats op een vrijdag en na die bijeenkomst kon ik goed slapen. Ik begon in praktijk te zetten wat mij werd geleerd en begon de problemen die ik had één voor één op te lossen.

Tijdens een speciaal evenement voor de vrouwen leerde ik hoe ik de traumatische gebeurtenis van mijn jeugd kon verwerken en los kon laten. Dit is mij inmiddels ook gelukt. Na ruim 40 jaar heb ik het los kunnen laten en heb de dader zelfs kunnen vergeven.
Vandaag de dag kan ik mijzelf zijn, ben ik niet meer depressief, heb ik geen complex meer en die ondraaglijke hoofdpijnen heb ik ook niet meer.

Ik ben gelukkig.

Sherida Piqué