“Ik moest eerst mezelf waarderen

Vanwege een stukgelopen huwelijk ben ik een paar jaar vrijgezel geweest.

Het huwelijk ging stuk omdat ik, als er onenigheid was, gauw in paniek raakte. Bij het idee om opnieuw een relatie te beginnen, werd ik angstig. Ik had namelijk al andere relaties gehad die ook waren stukgelopen, waardoor ik een erg ongelukkig liefdesleven had. Ik was een erg ongeduldig persoon en kon door verkeerde woordkeuzes, alles wat ik in een jaar had opgebouwd in een relatie, binnen een paar seconden afbreken. Maar toch dacht ik uit onwetendheid dat ik door een relatie te beginnen gelukkig zou worden. Ik kende het UKGR Centrum al, maar volgde nooit de Liefdestherapie. Door leden en helpers van de kerk werd ik aangemoedigd om een bijeenkomst van de Liefdestherapie bij te wonen.”

HET BESEF. Ik ging er in het begin erg angstig naartoe, maar hier hoorde ik echter dingen die mij leerden hoe ik een stabiel liefdesleven kon opbouwen. Ook leerde ik dat de basis voor een goed liefdesleven, mijn relatie met God is. Dus ik moest eerst begrijpen dat ik mezelf moest waarderen. Door de liefde van God in mijn leven zou ik dan iemand anders gelukkig kunnen maken. Ook leerde ik er hoe met mijn emoties om te gaan en door regelmatig de bijeenkomsten bij te wonen gaf ik God de ruimte om aan mijn innerlijk te werken. Hierdoor werd ik geduldiger, raakte niet meer zo snel in paniek en leerde juist op mijn woorden te letten. Zo zou ik niet meer dingen stuk maken door mijn woorden.

Nadat ik gewerkt had aan mijn innerlijk, zette God op het juiste moment een prachtige vrouw op mijn pad. Door alles wat ik leerde en toepaste, werd ik een betere man en ben ik vandaag de dag gelukkig getrouwd.

Ik ontving wat ik niet verwachtte dat ooit nog kon gebeuren, namelijk: een gelukkig huwelijk. We zijn gezegend, leven in het geloof en boven alles hebben we rust in ons binnenste.”

Herculano Rocha