Toen ik twaalf jaar oud was kwam ik van Suriname naar Nederland. Alles ging goed, totdat ik met verkeerde vrienden begon om te gaan en verslaafd raakte aan drugs…

 

Toen ik twaalf jaar oud was kwam ik van Suriname naar Nederland. Alles ging goed, totdat ik met verkeerde vrienden begon om te gaan en verslaafd raakte aan drugs.

De drang om te gebruiken werd zo hevig dat ik op een bepaald moment niet meer zonder kon. Om deze verslaving te onderhouden moest ik vaak geld lenen en ondernam criminele activiteit. Ik kwam vast te zitten en heb mijn straf ook uitgezeten, maar daarna was er nog steeds geen sprake van een verandering. Ik verloor het respect van de mensen om mij heen en hoewel ik wel de beslissing genomen om te stoppen met het gebruiken van drugs, toch bleef ik die drang ernaar nog steeds hebben. Ik bereikte het dieptepunt toen ik ook zelfmoordgedachten begon te krijgen en zelfmoordpogingen heb ondernomen. Het leek onmogelijk om te veranderen.”

het werd mogelijk.Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst  in de UKGR, waar ik meer begon te leren over hoe mijn leven kon veranderen.

Ik leerde daar hoe ik bij mijn beslissing kon blijven om niet meer te gebruiken en ontving de kracht om voet bij stuk te houden. Vandaag de dag ben ik niet verslaafd en heb geen enkele drang meer om te gebruiken.

Ik geniet van het leven en heb geen zelfmoordgedachten meer. Ik heb verschillende diploma’s behaald en heb nu stabiliteit.”

Roberto Maatrijk