Ik kom al van kleins af aan naar de UKGR met mijn familie. Maar toen ik wat ouder werd, kwam ik in een relatie terecht die mij afstand deed nemen van de kerk, van God en van de normen en waarden die ik mee had gekregen.

In het begin leek alles zo mooi en ik gaf mijzelf helemaal over aan mijn partner. Maar al gauw werd het een giftige relatie. Hij was heel dominant en begon mij te zien als zijn eigendom. Hij bedroog mij meerdere malen en dat zorgde ervoor dat ik het vertrouwen verloor in alles en iedereen. Ondanks al deze dingen had ik de moed niet om die relatie te beëindigen. Ik voelde een leegte in mijn hart en begon dingen te doen die ik voorheen niet deed, zoals alcohol te drinken, naar feestjes te gaan en mij omringen met mensen die geen goede invloed op mij hadden. Toen ik uiteindelijk toch de kracht had om die relatie te beëindigen, kreeg ik kort daarna een nieuwe relatie die ongeveer hetzelfde was. Elke avond ging ik met een diepe leegte in mijn binnenste naar bed. Ik voelde mij totaal verloren en wilde niet meer zo leven.

Toen ik weer eens naar de kerk ging besloot ik gehoor te geven aan wat er nou eigenlijk werd gezegd. Door de boodschap realiseerde ik mij dat ik niet totaal verloren was. Ik zag in dat er, ondanks alles, nog hoop voor mij was. Ik nam deze woorden aan en besloot mijzelf compleet over te geven aan God. Mijn leegte werd verruild door de aanwezigheid van God.

Vandaag ben ik niet meer afhankelijk van andere mensen om tevreden te zijn met mezelf en om blijdschap te ervaren. Ik ben gelukkig, vanwege de relatie die ik met God heb. 

Fayoni Schmidt