Mijn leven is geen puinhoop meer

Mijn leven was een puinhoop. Vanwege een nieuwe vaste baan van mijn man verhuisde het hele gezin naar Eindhoven. Maar omdat we nog geen vaste woning hadden, waren we gedwongen om samen met onze 4 kinderen op kamers te wonen. Deze situatie hield zich 4 jaar lang aan.

Ik voelde me daar heel ongemakkelijk bij. Ik was vaak teneergeslagen en was het zat om in die situatie te leven. Hierdoor kreeg ik ook nog eens gezondheidsproblemen. Ik leed aan chronische bloedarmoede. Ik kreeg te horen dat het ongeneeslijk was en dat ik voor de rest van mijn leven bloedtransfusies zou moeten ondergaan. Dat werd bemoeilijkt vanwege het feit dat ik een zeldzaam bloedtype had. Ik belandde vaak in het ziekenhuis, waardoor ik vaak niet met mijn gezin kon zijn.

Door een uitnodiging van een kennis kwam ik voor het eerst in contact met het UKGR hulpcentrum. Ik voelde mij hier zo goed dat ik mijn hele gezin meenam om ook de bijeenkomsten bij te wonen. Het eerste wat ik bemerkte was een onverklaarbare vrede in mijn binnenste. In die plaats leerde ik geloven in wonderen en dat is ook precies waar ik voor streed.

Vandaag de dag ben ik genezen van de chronische bloedarmoede. We hebben na 4 jaar op die manier te hebben geleefd, eindelijk ons eigen huis. Ik ben mij gelukkig, er is vrede en eenheid thuis. Mijn leven ging van een puinhoop naar een gelukkig leven, door het geloof.”

 

Domingas Jeronimo João