Sinds mijn tienerjaren werd mijn liefde nooit beantwoord. Als ik iemand leuk vond, was dit nooit wederzijds. Ik was altijd degene die de eerste stap zette en altijd weer teleurgesteld raakte.

Dit hield zich aan gedurende mijn pubertijd. Ik bereikte een punt waarbij ik dacht dat er iets mis met mij was. Ik dacht dat ik het probleem was en dit veroorzaakte heel veel conflicten en frustraties in mijn binnenste, zoals een laag zelfbeeld, wantrouwen en depressie.

De vraag die zich constant in mijn hoofd afspeelde, was: “Zal ik voor altijd alleen blijven”?

EENZAAMHEID.Als klein kind was ik altijd gelukkig, totdat mijn broer een ernstig auto ongeluk kreeg.  Hij raakte ernstig gewond, waardoor alle aandacht van mijn ouders naar hem toe ging. Daarnaast nam mijn beste vriend afstand van mij. Hierdoor wendde ik mij snel tot anderen om de aandacht die ik thuis niet kreeg, te ontvangen.

  Na een tijd ontwikkelde ik gevoelens voor een vriend en kregen wij een relatie. Een paar maanden daarna ontdekte ik dat ik niet de enige was waar hij een relatie mee had. Ik voelde me verraden! Door alles wat ik meemaakte zoals de eenzaamheid, depressie en gebrek aan aandacht, begon ik gedachtes te krijgen dat het misschien beter zou zijn als ik er niet meer was.”

GEREALISEERDE DROMEN.  Na die mislukte relatie, besloot ik om tijd voor  mezelf te nemen en de dingen beter te analyseren. In de UKGR begon ik deel te nemen aan de LiefdesTherapie, waar ik als eerst leerde om van mezelf te houden, voordat ik van iemand anders kon houden.

Met de tijd dat ik die bijeenkomsten volgde, werd mijn hoop aangewakkerd en zag ik in dat ik niet het probleem was. Ik  moest alleen leren wat te doen om het geluk in mijn leven te bereiken en dat praktiseren.

Ik begon achter mijn dromen aan te gaan, waaronder een grafische ontwerpster worden en verhuizen naar England. Zonder dat ik het doorhad, was ik aan het ontwikkelen in een vrouw met sterke kwaliteiten. In die tijd kwam een man in mijn leven, die later mijn huidige man zou worden.

Ik hoefde hem niet te benaderen door de eerste stap te zetten, zoals het vroeger ging met de jongens van het verleden. We leerden elkaar goed kennen en nu zijn we gelukkig getrouwd. Doordat ik besloot om eerst aan mezelf te werken, heb ik nu een geweldige persoon in mijn leven die ik gelukkig maak en iemand die mij heel gelukkig maakt.”

Mafalda Jaques