Neem deel aan de Vasten van Daniël

Op maandag 11 maart is de “Vasten van Daniël” begonnen. Het zijn 21 dagen ter voorbereiding op Paaszondag, dat plaatsvindt op 31 maart.

De Vasten van Daniël is een periode waarin we ons niet bezighouden met de informatie van deze wereld om ons te focussen op de aanwezigheid van God (daarom is het een “vasten”). Het zal een periode zijn waarin mensen de kans krijgen om te ontdoen van content die geen toegevoegde waarde heeft aan hun geloof, om zodoende dichter bij de Almachtige te komen. Laat Hem deel uitmaken van uw leven. Zoek de aanwezigheid van God voor uw binnenste of vernieuw het verbond dat u al heeft met de Heilige Geest.

Misschien vraagt u zich af: “Hoe dien in de Vasten van Daniël te doen?” Ten eerste: heb een doel. Waar zult u zich op focussen? Bent u nog niet gedoopt met de Heilige Geest? Concentreer u dan hierop. Bent u al gedoopt met de Heilige Geest? Wat heeft u dan nodig in uw geestelijk leven: een versterking of een vernieuwing, wilt u meer gebruikt worden door God of een uitdaging in uw geestelijk leven overwinnen, wilt u gebruikt worden gedurende deze 21 dagen om op een unieke manier (meer) zielen te winnen…? Blijf dan tijdens de Vasten hierop gefocust.

Ten tweede: beslis wat u dient op te geven. De Vasten van Daniël gaat niet over eten en drinken, het gaat over informatie die u afleidt van wat nuttig is. Uw verkleint uw informatiebronnen tot enkel content die iets positiefs zal toevoegen aan uw geloof en informatie die nodig is voor uw werk of studie. Bijvoorbeeld: Ik moet het internet gebruiken voor mijn werk. U gebruikt het internet dan alleen daarvoor. U zult niet onnodig uw tijdverschillen op Facebook of Instagram. Als u met sociale media werkt, kunt u het natuurlijk wel daarvoor gebruiken. Kies alvast bepaalde (Bijbel)boeken uit, die u zult lezen gedurende de Vasten. Wees voorbereid, want de Vasten van Daniël is begonnen!

Vasten van Daniël
Vanaf 11 maart t/m 31 maart

Bekijk hieronder een boodschap van Bisschop Macedo om meer te weten te komen over dit thema: