Niets te Verliezen 2

Na het immense succes van de biografische Nada a Perder (Niets te Verliezen) boeken, een trilogie die geschreven werd over het levensverhaal van Edir Macedo, is dit jaar deel twee van de gelijknamige film uitgebracht. De film zal, net zoals in de boeken geschreven staat, het verhaal vertellen van deze man die in zijn eentje een kerkgemeenschap begon met als doel de mensen te bereiken die door de maatschappij verworpen en verstoten waren, om hen te tonen dat hun leven kon veranderen door de kracht van God.

De kleine kerk die hij begon zou later de Igreja Universal do Reino de Deus, ook wel IURD, worden (de Universele Kerk van Gods Rijk, de UKGR). Een evangelische gemeente die door velen bekritiseerd werd, inclusief veel machthebbers en de gevestigde orde, omdat de werkwijze anders was dan wat men gewend was of als goed achtte.

Toch groeide de kerk, omdat degenen die leden daar de hulp en kracht vonden, die zij nergens konden vinden. En niet alleen in Brazilië maar over de gehele wereld. De UKGR is nu gevestigd in 130 landen met miljoenen leden en veel levens die getransformeerd werden door de kracht van het geloof. Wat vandaag een grote kerk is die op alle continenten actief is om mensen te bereiken, begon allemaal in 1977 in een klein muziekkioskje in een park met niet meer dan een handjevol mensen. Niemand geloofde in de roeping van Edir Macedo, maar zijn innerlijke overtuiging liet hem niet opgeven.

Hij besloot dus om naar een parkje te gaan en daar het Woord te verkondigen aan een ieder die wilde luisteren. Van een handjevol mensen die bijeenkwamen in een openbare park, tot kerken en kathedralen over de gehele wereld.

De boodschap van deze film is dan ook heel versterkend: “Ondanks alle tegenslagen en onrechtvaardigheden in het leven kun je met Gods kracht toch jouw dromen en doelen bereiken. En zelfs meer dan dat!” Deel 1 was een enorm succes in Brazilië, Nederland en vele andere landen. Op zondag 27 Oktober zullen wij deel 2 van deze spectaculaire film tonen. Mocht u deel 1 nog niet gezien hebben? Wees dan niet getreurd, hij is namelijk al beschikbaar op Netflix onder de naam: Nothing to lose!! Bekijk hem zelf en ontdek hoe doodnormale mensen, met Gods hulp, in staat zijn tot buitengewone dingen.

Hieronder vindt u de plekken en tijdstippen waar de film gedraaid zal worden.

Zondag 27 Oktober

Pathé Spuimarkt

Adres: Spui 65 – 2511 BL
Tijdstip: 14:30u of 17u
Zaal: 7

Pathé Arena

Adres: ArenA Boulevard 600 – 1101 DS
Tijdstip: 14:30u of 17u
Zaal: 3

Cinerama Filmtheater

Adres: Westblaak 18 – 3012 KL
Tijdstip: 14:30u of 17u
Zaal: K1

VUE

Adres: Nieuwe Emmasingel 20 – 5611 AM
Tijdstip: 16u
Zaal: 1

RKZ Bios

Adres: Emmastraat 15
Tijdstip: 14u
Zaal: 1

Reserveer nu: 070 – 388 84 42