Palmzondag

Op 24 maart om 10u zullen we palmzondag houden. Op die dag begint ook de Heilige Week. Elke dag van die week zal speciaal zijn in alle vestigingen van het UKGR HulpCentrum. Laten we het traject van de Here Jezus opnieuw beleven en niet vergeten wat Hij voor ons deed in de belangrijkste week van de geschiedenis van de mensheid.

Door op een ezel te komen, vervulde de Here Jezus de profetie van Zacharias, die ongeveer vier eeuwen eerder uitgesproken werd: “Verheug u zeer, dochter van Sion! Juich, dochter van Jeruzalem! Zie, uw Koning zal tot u komen, rechtvaardig, en Hij is een Heiland, arm, en rijdend op een ezel, op een ezelsveulen, het jong van een ezelin.” (Zacharia 9:9).

In de tijd van de Bijbel was het gebruikelijk dat koningen op triomfantelijke wijze de stad binnenkwamen. Met andere woorden: het was alsof deze mensen de Here Jezus als Koning in hun leven ontvingen. En hoewel Hij geen “aardse koning” werd, was de Here Jezus in het vlees een afstammeling van koning David (Matteüs 1) en werd Hij verwekt door de Heilige Geest (Matteüs 1:18). Hij is dus de Koning op aarde en in de Hemel. Maar op de vrijdag van die week werd Hij gekruisigd op dezelfde plaats waar Hij als Koning werd ontvangen, vandaar dat deze dag bekend staat als “Goede Vrijdag”.

Echter, de Here Jezus wist al dat dit zou gebeuren. Het was noodzakelijk dat het offer plaatsvond, omdat het de enige manier was om ons van de hel te redden, de eeuwige verdoemenis. Omdat het loon van de zonde de dood is (Romeinen 6:23), zou iemand de prijs moeten betalen. De Here Jezus ruilde Zijn leven, voor het onze. En Hij werd vervolgens opgewekt!

En nadat Hij de dood had overwonnen, herwon Hij de heerschappij over het hele universum. Uiteindelijk zal Hij aan het einde der tijden terugkeren om te voltooien wat Hij daar aan het kruis begon.

Zijn dood en opstanding symboliseren: De overwinning! En in dat teken staat ook de dienst op Paaszondag, namelijk: De Familie aan de Voet van het Kruis. Heeft u de oplossing nodig voor een probleem in de familie? Weet dan, dat dit overwonnen kan worden! Kom en neem op Paaszondag deel aan deze speciale dienst en plaats uw familie aan de Voet van het Kruis en geloof dat u vanaf deze dag de overwinning in bezit neemt!

Palmzondag – De Familie aan de Voet van het Kruis
Zondag 24 maart om 10u
In Den Haag aan de Fruitweg 4

En in alle vestigingen van het UKGR HulpCentrum
(Klik hier voor tijdstippen en adressen)