Project Rachab

Project Rachab werd gecreëerd om vrouwen te waarderen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld en hulp nodig hebben op psychologisch of emotioneel vlak. Veel huishoudens lijden onder het geweld van partners die trouwden met het doel om gelukkig te zijn. Wat vandaag de dag niet ontbreekt in de media zijn huishoudens die werden vernietigd door geweld.

Onze samenleving heeft hieraan bijgedragen door sinds de oudheid verkeerde waarden te accepteren. In de rol van man VS vrouw werd er een competitieve sfeer gecreëerd en werd het respect voor de mensheid vergeten.

Ongeacht hoe graag de vrouw doelen wil bereiken, zij mag niet vergeten dat zij vrouw is. Vrouwelijk, kwetsbaar, zij houdt ervan om voor zichzelf te zorgen.

De mannelijke aard is praktisch en hard. De man werd geschapen als een voorziener.

Wanneer man en vrouw hun eigen plaats begrijpen, creëren zij een ondersteunende kracht in hun binnenste en geen muur van problemen.

Project Rachab reikte huishoudens die leden onder huiselijk geweld haar kracht aan en vandaag de dag vertellen de vrouwen, als overlevenden, hoe zij hebben overwonnen door niet te concurreren met de mannen maar juist door middel van hun verschillen aan hen toe te voegen. Zij zullen echter nooit ongelijk zijn.

Niemand in huis hoeft met elkaar te concurreren, want iedereen vindt op natuurlijke wijze zijn plek om in zijn/haar eigen rol te ontwikkelen. De persoon hoeft, wanneer de verschillen naar boven komen, enkel zijn/haar intelligentie te gebruiken, een stap terug te doen en zo de negatieve sfeer te verlaten. Enkele minuten later kan de persoon weer rationeel denken.

Project Rachab, zoekend naar duistere levens om het nodige licht te brengen en een overlevende te bereiken.