De Verslaving overwonnen

Gedurende 23 jaar was ik hevig verslaafd aan alcohol. Elke dag was ik dronken. Om 6 uur ’s ochtends nam ik een biertje en bleef dan de hele dag doordrinken. Soms at ik niet en dronk ik alleen maar. Ik betaalde rekeningen niet om alcohol te kunnen kopen, verloor mijn baan omdat ik vaak dronken was, had constant ruzie met mijn vrouw en kreeg ook last van mijn buik vanwege al het alcoholgebruik.
Ik dronk zoveel dat ik daardoor een keer in een coma ben beland. Op een dag werd ik zelfs wakker met een tatoeage op mijn gezicht. Ik had geen enkel flauw idee wat er was gebeurd. Toch kon ik, ondanks dit alles, niet stoppen.
Toen ik het echt zat was, ging ik in op de uitnodigingen van mijn vrouw om naar het UKGR Hulpcentrum te gaan en hulp te zoeken. Ik zag in dat ik kracht nodig had om de verslaving te overwinnen. Door te blijven terugkomen begon ik me steeds beter te voelen. De drang om te drinken werd steeds minder.
Vandaag de dag drink ik geen druppel alcohol. Ik heb er ook geen behoefte meer aan. Ik voel me beter en gelukkiger, heb een betere relatie met mijn vrouw en de gezondsheidklachten die ik had, heb ik nu niet meer. Ik heb een nieuwe baan kunnen vinden, mijn prestaties op het werk zijn vooruit gegaan en hierdoor heb ik zelfs promotie gemaakt. Mijn leven is alleen maar beter geworden sinds ik heb geleerd hoe ik moest strijden. 23 jaar was ik een slaaf van de alcohol, maar ik ben nu een vrij man!

 

 

Cherensly Janga