Vasten van Daniël: De door God ingestelde vasten

Op 28 augustus zal de Vasten van Daniël beginnen. Dit voorstel van geloof zal dit keer een ander doel met zich meebrengen.

Deze Vasten van Daniël zal anders zijn dan alle voorafgaande Vasten. Het zal niet alleen inhouden wat het normaal doet, namelijk onthouding van seculiere informatie die onnodig is en die niets toevoegen aan ons geestelijke leven. Tijdens deze Vasten van Daniël zal het doel het volgende zijn: doen wat God van ons vraagt, zoals er staat geschreven:

“Is dit niet het vasten dat Ik verkies: de boeien der goddeloosheid los te maken, de banden van het juk te ontbinden, verdrukten vrij te laten en elk juk te verbreken? “ (Jesaja 58:6)

Dit wil zeggen dat het doel van deze Vasten van Daniël gaat over wat God het meest behaagt. Wat zijn kinderen kunnen doen om het juk, de onderdrukking en de ellende van hun naaste te verlichten.

Wanneer u uw hand uitstrekt naar de persoon die aan u zijde lijdt (en u doet dit niet alleen omdat u medelijden met hem heeft, maar vanwege uw geloof in de Here Jezus, als christelijke verantwoordelijkheid) dan zal God u gebruiken. God zal uw lichaam, uw leven gebruiken om Zichzelf te tonen aan die persoon.

Wat moeten we doen tijdens deze Vasten van Daniël?:

Dus op basis van dit voorstel van geloof, laten we ons door God gebruiken ten voordele van degenen die lijden, de onderdrukten en de behoeftigen. Misschien gaat u al naar de kerk en dat is goed, maar daarbuiten zijn er vele die de Aanwezigheid van de Heilige Geest nodig hebben. Met dit in gedachte zullen we de 21 dagen Vasten van Daniël hebben waarin wij voor onze naasten zullen zorgen en ook ons eigen geestelijke leven zullen versterken.

De Vasten van Daniël begint op zondag 28 augustus tot en eindigt op 18 september. Waar zal u aan werken tijdens deze Vasten? En hoe zult u ervoor zorgen dat u God behaagt tijdens dit voorstel van Geloof?