Voedseldonatie voor Kaapverdië

Het land Kaapverdië, een klein Afrikaans land dat bestaat uit negen bewoonde eilanden en naast de kust van Senegal en Gambia gelegen is, is hard getroffen door de omstandigheden die zich in de wereld voltrokken hebben. De gevolgen van de pandemie, de oorlog in Oekraïne en het gebrek aan regen hebben voor zware financiële gevolgen geleid in het land.

Hierdoor werd er vanuit het UKGR Evangelisch Centra in Kaapverdië een oproep gedaan aan haar zuster gemeenten in Nederland, België en Luxemburg om voedselhulp te sturen voor de Kaapverdische bevolking. Deze drie landen hebben besloten middels het UniSociaal, het initiatief van de UKGR om minderbedeelden te helpen, om hulp te sturen. De leden van de UKGR zijn al flink bezig om voedsel te brengen en de JvO, de jongerengroep, is ook bezig om acties te houden om meer voedsel op te halen.

Vanuit Nederland zal er een container gehuurd worden, en de bedoeling is om hem gevuld met houdbaar voedsel naar Kaapverdië te sturen. De Kaapverdische vestiging van de UniSociaal zal de voedselhulp op het eiland Praia ontvangen en van daaruit zal het voedsel verdeeld worden naar de overige eilanden.

Wilt u en kunt u helpen? Dan kunt u houdbare voedselproducten doneren en afgeven in een UKGR Centra dichtbij u in de buurt, Klik hier voor tijdstippen en adressen. We stellen de volgende producten graag op prijs:

 

 

Mocht het niet mogelijk voor u zijn om naar één van onze vestigingen te gaan en voedsel af te geven, maar wilt u alsnog een helpende hand bieden, dan kunt u dit initiatief ook helpen door de onderstaande link te gebruiken om een financiële donatie te doen.

Doe uw donatie en ondersteun onze missie

Of klik hier om direct te sponsoren

Alle donaties kunnen ingeleverd worden tot en met 9 september. Alvast dank voor uw moeite en liefde en dat God u zegene.

‘Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en u hebt Mij gastvrij onthaald…Dan zullen de rechtvaardigen Hem antwoorden: Heere, wanneer hebben wij U hongerig gezien en te eten gegeven? Of dorstig en te drinken gegeven?…En de Koning zal hun antwoorden: Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan.’ (‭Mattheüs‬ ‭25:3-40)