Wat is het probleem dat u aan het confronteren bent?

Hoe is uw leven? Wat zijn de problemen die u aan het confronteren bent? Is de depressie uw leven binnengedrongen? Voelt u zich ver van God? Is er uit een medisch onderzoek gebleken dat u een ziekte in uw lichaam heeft? Bent u bezorgd vanwege familieproblemen of gaat het niet goed in de financiën?

Het maakt niet uit wat het obstakel is dat u confronteert; weet dat God de Macht heeft om dit probleem op te lossen. Dit is wat gebeurde met Naäman. De Bijbel verteld dat hij een machtige en gerespecteerde legeroverste in Syrië was; met veel bezittingen. Maar dit was niet genoeg om de vreselijke ziekte die hij had te overwinnen; melaatsheid, die zijn lichaam beetje bij beetje verteerde.

Gelukkig koos God ervoor om Zijn Macht te tonen doormiddel van het leven van Naäman, ondanks dat hij geen deel uitmaakte van Zijn volk en een vijand was van de Israëlieten. Op een zekere dag, kwam de Israëlische slavin van Naäman naar hem toe vertelde dat er een profeet, genaamd Elisa, in Samaria woonde.

De generaal ging met een grote groep naar Elisa, maar de profeet ontving hem niet persoonlijk, maar stuurde een boodschapper in zijn plaats. Hij vertelde Naäman dat hij zich 7 maal in de Rivier de Jordaan moest wassen. Het is overduidelijk dat vanwege zijn trots, Naäman dacht dat dit absurd was, maar de dienaren die met hem meekwamen, overtuigde hem de begeleiding van Elisa te gehoorzamen. Alleen zo zou het wonder kunnen geschieden.

Mediteer over deze passage in het boek van 2 Koningen hoofdstuk 5.

Gebaseerd hierop zullen we van maandag 15 t/m zondag 21 november het voorstel houden van de 7 onderdompelingen in het geloof van Naäman. 

Van maandag 15 t/m zondag 21 november