Willen vs noodzakelijk: De verkeerde focus

Begrijp dat wat u wilt in lijn moet zijn met wat u nodig heeft; Zonder dit zult u nooit de complete vrede hebben.

“Wat u wilt, is niet altijd wat u nodig heeft.” Onlangs kwam er een echtpaar naar mij toe en de man had zijn vrouw bedrogen. Dus vroegen zij mij om hulp bij het herstellen van hun huwelijk.

Wat wilde hij? Hij schaamde zich volledig en toonde verdriet over wat hij zijn vrouw had aangedaan. Hij zei: ‘Ik wil dat mijn vrouw mij zou vergeven.’ En zij, nadat ze had verteld dat zij een mooi verhaal hadden, dat ze kinderen hebben, plannen hadden en dat ze het huwelijk wilde herstellen, eigenlijk wilde dat dit allemaal niet gebeurd zou zijn. Maar dat was niet mogelijk. 

Maar wat had hij nodig? Gezien het gesprek dat we hadden, moest hij spijt hebben van zijn daad. En het leek alsof het hem niet speet, maar dat hij voorzichtiger had moeten zijn met zijn telefoon. Weet u wanneer iemand spijt heeft dat hij ontdekt werd?
Degene wilt vergeving zonder spijt te hebben.

Om vergeving te ontvangen is berouw noodzakelijk. Als de persoon u vergeeft, maar er is geen berouw in u, dan is er geen vergeving van de zonden. De ander persoon kan zelfs bevrijd worden door u te vergeven, maar uzelf bent niet vergeven. Vergeving ontvangen zonder spijt te hebben is als het ontvangen van een glas water zonder dorst te hebben. U zult het niet waarderen.

De vrouw was zichtbaar boos, nerveus, overstuur en maakte er geen geheim van. Met andere woorden, hij zei: ‘Ik zou willen dat mijn vrouw minder boos zou zijn.’ En zij: “Ik wilde niet dat dit allemaal zou gebeuren, omdat hij onze dromen heeft verpest.” Dus wat ging zij doen? Terwijl zij wilde herbouwen, strafte ze haar man elke seconde. Zij moest een beslissing nemen: “Als ik deze man een kans ga geven, moet ik de kracht hebben om hem te vergeven en moeten we praten over wat er moet veranderen in ons huwelijk, zodat dit niet meer gebeurt vanuit zijn kant en van mijn kant.” En wij zullen een steen op het verleden moeten leggen en opnieuw moeten beginnen.” Dit was wat zij moest doen.

Veel mensen bevinden zich in het midden tussen wat ze willen en wat noodzakelijk is. Maar dit zijn dingen die vaak tegengesteld zijn aan elkaar. Ze staan elkaar ​​in de weg. Het is waar dat de Here Jezus eens aan de blinde man vroeg: “Wat wilt u dat Ik voor u doe?” Maar dat kwam doordat de blinde man combineerde wat hij wilde met wat hij nodig had: zien.

Wensen en behoeften worden door elkaar gehaald. En daarom blijven mensen in deze verdeeldheid van krachten zitten. Soms zetten mensen kracht in waar het geen resultaten oplevert, in plaats van kracht te zetten in waar het wel zou moeten. Zij verspillen tijd.

Daarom dient u te combineren wat u wilt met wat u nodig heeft (en daar uw kracht inzetten).

Bisschop Renato Cardoso