Woensdag van de Vrucht van de Heilige Geest

Heeft u weleens gehoord over de beroemde boom genaamd “Samauma”, gevonden in de Amazone? In Zuid-Amerika staat deze boom algemeen bekend als de “moeder” of “koningin” van het bos.

Deze bekendheid is te danken aan het feit dat zij in de winter water in zichzelf opslaat, zodat ze in de zomer in leven kan blijven en de andere bomen rondom haar ook van water kan voorzien. Zodoende sterft de flora eromheen niet.

U zou bijna kunnen zeggen dat deze boom leven genereert en in stand houdt!

Hetzelfde gebeurt met de kinderen van God door de Heilige Geest. De Here Jezus vergelijkt degenen die van Hem zijn met deze boom, die leven geeft aan de mensen om hen heen (Johannes 7:38-39).

Het is door de vrucht van iemands karakter, gedrag en leven dat we weten of hij of zij wel of niet de aanwezigheid van God in zich heeft ontvangen en Zijn kind geworden is:

“Want er is geen goede boom die slechte vrucht voortbrengt, en geen slechte boom die goede vrucht voortbrengt.” (Lucas 6:43)

In het boek Galaten beschrijft de auteur de kenmerken van een persoon die deze goddelijke natuur heeft ontvangen. Als deze passage met een oprecht en open hart wordt gelezen, dient ze als een spiegel die ons onze ware innerlijke staat onthult.

Daarom zullen wij in alle vestigingen van het UKGR HulpCentrum de bijbelstudie houden van “De Vrucht van de Heilige Geest”. Het zal een gelegenheid zijn voor zelfanalyse, reflectie en om waardevolle lessen uit de Bijbel te leren over de aard van God.

Deze studie zal plaatsvinden op de woensdagen en vergeet niet om uw Bijbel met u mee te nemen.

Woensdag van de Vrucht van de Heilige Geest
Om 10u, 15u en voornamelijk om 19:30u

En in alle vestigingen van het UKGR HulpCentrum
(Klik hier voor tijdstippen en adressen)