Het geheim van het geloof dat werkt

Zoals met als met alles in het leven, zijn er twee kanten van dezelfde munt: de positieve en de negatieve. Met het geloof is het niet anders, omdat velen vaak niet weten hoe het goede van het kwade te onderscheiden. Ze volgen principes die hen alleen maar tot verlies, frustraties en negativiteit leiden.

Heeft u zichzelf ooit afgevraagd of u een geloof leeft dat verandering in uw leven teweegbrengt, of merkt u dat u alleen tradities volgt die u misschien niet eens begrijpt en waarvan u geen voordelen ziet?

Deze korte quiz zal u helpen om het verschil tussen een religieus geloof en een opstandig geloof in te zien.

Een religieus geloof

Als u één of meerdere antwoorden met een “ja” antwoord dan is dat uw staat.

1: Twijfelt u?
2: Verbergt u zich voor de probleem?
3: Bent u overdreven bang of angstig?
4: Geeft u anderen de schuld van uw mislukkingen?
6: Vind u het moeilijk om te geloven dat wonderen kunnen geschieden?

Een opstandig geloof

Als u al deze vragen met een “ja” beantwoord dan is dat uw staat.

1: Bent u zeker van hetgeen waarin u gelooft?
2: Bent u bereid om alles te doen wat nodig is?
3: Bent u bereid om te volharden voor uw zegen?
4: Neemt u verantwoordelijkheid voor uw leven?
5: Gelooft u dat door het offer, het wonder zal geschieden?

Dingen waartegen u opstandig dient te zijn:

Opstand tegen arme en ellendige financiën
Als u honger lijdt, tot uw nek in de schulden zitten, op het punt staat uw huis te verliezen, u kijkt naar uw kinderen en voelt de angst dat u niet de middelen heeft om ze te voeden. In feite kunt u niets anders bedenken dan hoe u deze kwestie kunt oplossen. Hoe graag u het ook wilt, armoede, ellende, werkloosheid en alles wat het met zich meebrengt, hebben de neiging om de ‘normaliteit’ van de huidige samenleving te beheersen… Maar dit alles is niet ‘normaal’, laat staan ‘geschapen’ door God.

Opstand tegen ziektes
“Het zit in mijn genen.” “De mate van stress in de huidige samenleving is bevorderlijk voor deze ziekten.” “De dokter zei dat ik vroeg of laat ook getroffen zou worden.” De excuses zijn altijd hetzelfde en wijzen allemaal op één ding: conformisme. In feite wordt ziekte in de samenleving als ‘normaal’ geaccepteerd. Er zijn mensen die ziektes accepteren omdat ze iemand kennen die zieker is dan zij; omdat het al een aantal van hun familieleden heeft gedood of omdat het ongeneeslijk is. Denk echter aan het feit dat: al uw pijnen en ziekten al genezen zijn! U heeft het recht om een gezond persoon te zijn!


Opstand tegen wrok en pijnen uit het verleden
Verwar bitterheid niet met opstandigheid. De opstand die wij aanzetten, is niet dat u zich verzet tegen iedereen of op een respectloze manier gaat handelen. Het is een heilige opstand, die begint met het veranderen van onze manier van denken, zodat u de ‘normaliteit’ van uw problemen niet accepteert. Het zet een vastberadenheid in u om te vechten met God, totdat u ziet dat Zijn beloften werkelijkheid worden in uw leven.

 

Opstand tegen familieproblemen
Het beeld van een verenigd gezin, dat gelukkig, gezond, succesvol is en wordt geleid door goddelijke principes, lijkt voor velen een verre droom. In plaats daarvan zijn pedofilie, verslavingen, echtscheiding enzovoort, de echte problemen die de gezinseenheid lijken te kenmerken. En het is deze absurde overtuiging dat mensen gezinswaarden hebben verloren en misbruik, ontrouw en het delen van de echtgenoot met een minnaar of opstandige kinderen hebben geaccepteerd. Is dit eerlijk? Een verwoest gezin? Zeker niet!

Opstand tegen afgunst en vloeken
Als er voor enige vreemde gebeurtenissen in uw leven geen verklaring bestaat, kan de enige mogelijke verklaring zijn: “U was het slachtoffer van afgunst of een vloek.” En deze uitleg komt veel vaker voor dan u denkt! Velen zijn degenen die lijden onder een vloek die op hun leven is gelegd door iemand die hun afgang wilde zien. Denk echter na over het volgende: wilt u dat vloeken uw leven of uw toekomst bepalen? Uw heeft kracht in uw handen,  de kracht om in opstand te komen tegen onrechtvaardigheid!

Opstand tegen ongelukkig zijn in de liefde
De mens is niet geschapen om in eenzaamheid te leven en het juiste is dat niemand gedwongen mag worden zijn leven alleen door te brengen. Velen hebben echter geleden in hun zoektocht naar de “juiste persoon”, waarbij ze moeilijke beslissingen moesten nemen en verraad, naast andere trauma’s. Een heilige opstand zal u niet vertellen dat het goed is om uw hoofd te buigen of een lastig liefdesleven te accepteren. Dat is het niet! God wilt dat u gelukkig bent en de liefde ervaart die Hij heeft geschapen.

Elke dag houden wij bijeenkomsten waarbij we het geloof gebruiken om de moeilijkheden van het leven te overwinnen. Neem deel aan één van onze bijeenkomsten en ontdek hoe u het intelligente geloof kunt gebruiken tegen alle moeilijkheden in het leven.

Via deze link kunt u de maatregelen lezen die wij aanhouden vanwege COVID-19