Dit is de wet van het huis – kent u het?

Elke plaats waar u komt heeft een type wet of regel. En bovenal dienen er vooral wetten in uw leven te bestaan. Zij zijn er niet om u te schaden, maar om u te beschermen voor problemen waar u vervolgens moeilijk uit kunt komen.

Weet u wat “de wet van het huis” is? Er is een Bijbelpassage die naar deze term verwijst. God zelf sprak met de profeet Ezechiël erover.

Laten wij het eerst over onszelf hebben. U woont waarschijnlijk in een huis. En waar wij wonen, zijn er regels. Eigenlijk vindt u overal wetten. In feite past een ieder onbewust een wet toe: “onze wet is dat wij geen wetten hebben”. Zij moeten deze wet gehoorzamen die zij zichzelf hebben opgelegd. Met andere woorden: er is altijd “de wet van het huis”.

De ouder zegt: “mijn kind, zolang jij in mijn huis woont, zal het zo zijn”. Normaal gesproken bepaalt de eigenaar van het huis dus de regels. Wanneer een huis wetten heeft en deze gerespecteerd worden, werkt normaal gesproken alles goed. Wetten en gebruiken hebben een reden van bestaan.

God gaf Ezechiël een visie van hoe de perfecte Tempel eruit zou zien, hoe mensen zich in en rond de Tempel dienen te gedragen.

Dit is de wet voor het huis; op de top van de berg is heel het gebied ervan helemaal rondom allerheiligst. Zie, dit is de wet voor het huis. (Ezechiël 43:12).

Met andere woorden, de plaats waar de Tempel werd gebouwd, werd als het allerheiligst beschouwd (iets dat volledig gescheiden was van andere plaatsen). Het was het maximum aan respect en scheiding tussen het Heilige en het gewone, het alledaagse, de wereld. God wilde dat mensen Zijn Huis met vrees, respect en eerbied zouden behandelen, en niet zoals zij dat op andere plaatsen deden. Bijvoorbeeld: de persoon moest de offers met een zuiver hart aanbieden, de persoon moest zichzelf oprecht presenteren (zelfs als zij beladen waren met zonden). Dit was de wet van het huis: dat de mensen de plaats als het allerheiligst beschouwen.

In de Hof van Eden stelde God alles beschikbaar voor de mensheid, behalve de boom in de Hof. God gaf alles aan de mens, maar vroeg slechts om een ​​beetje respect. Het was zo dat de mens “alles” kon hebben, maar met grenzen. Mensen denken soms dat geluk bestaat uit doen wat zij willen, maar in werkelijkheid zullen zij een slaaf zijn van hun verlangens. Onze wil is tegen ons. Het ware geluk komt voort uit: “Ik kan dit doen, maar ik kies ervoor om het niet te doen, omdat ik weet dat het slechte gevolgen zal hebben”.

U bent een huis, een tempel. Als u geen “wet van het huis” heeft, dingen waarvan u zegt: “dat doe ik niet”, dan zult u een slaaf zijn van uw verlangens, en zult u uzelf en uw naaste veel pijn kunnen bezorgen.

De wet is bedoeld om u tegen uzelf te beschermen en u te beschermen tegen problemen waar u niet uit kunt komen.

Bisschop Renato Cardoso

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...