Fanatisme of geloof?

“Neem bovenal het schild van het geloof op, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen uitblussen.” (Efeze 6:16)

‘’Bovenal’’, oftewel, niets mag uitgezonderd blijven, het betekent letterlijk boven alles. Alles moet het geloof zijn. Alles moet door het geloof zijn en alles moet in het geloof zijn.

Om standvastig te blijven, moet geloof overal zijn: het huwelijk, gezin, relaties, behoeften, stormen, beproevingen, onrechtvaardigheden, woestijnen, winnend of verliezend.

Iemand zal door de duivel worden gebruikt om ons te vertellen dat dit fanatisme is. Wat denk je dat diezelfde mensen tegen Daniël, Elia, Mozes, Abraham, Mesach en zelfs tegen Jezus zouden hebben gezegd? Waren het fanatici, waren het andere tijden?

Het schild des geloofs dient ten allen tijde actief te zijn om het geloof te beschermen, te bewaken en standvastig te zijn. De pijlen van de duivel komen overal vandaan, maar ze proberen vooral doel te treffen wat het meest gevoelig is. Hij weet dat de persoon daar eerder het schild opent en er vervolgens in slaagt om het binnenste te ontsteken met twijfels, angst, pijn, bezorgdheid, haat, ontevredenheid, boosaardigheid, enz.

We kunnen het schild onder geen enkele omstandigheid openen! We moeten oppassen, want de dagen zijn erg druk. We zien mensen, die ooit muren van geloof leken, afbrokkelen. Want ze verachtten het schild en dachten dat ze met hun ideeën, hun plannen, hun kracht, hun rechten en hun redenen zouden kunnen winnen.

We kunnen niet wankelen, we zijn in oorlog en de hoeveelheid pijlen die ons komen ontsteken neemt toe naarmate de tijd van de wederkomst van de Here Jezus nadert.

Dus, gaan we ons versterken, van geloof in geloof?

Met dank aan: Bisschop Gonçalves

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...