Heeft u gebrek aan wijsheid?

Wijsheid: de kwaliteit van het hebben van ervaring, kennis en om juist te oordelen. Velen beweren dit te hebben, maar wat werkelijk aantoont of ze wijs zijn of niet, zijn de dagelijkse beslissingen die ze in het leven nemen.

Het is gebruikelijk om wijsheid te associëren met het IQ van mensen. Hoe hoger het IQ, hoe wijzer de persoon… toch? Fout! Intelligente Quotiënt (IQ) gaat over hoe een persoon de kennis implementeert die ze hebben geleerd en opgedaan, maar wijsheid gaat veel dieper dan dat. In feite zijn er twee soorten wijsheden: de aardse en de Goddelijke; de wijsheid van de mens en de wijsheid van God.

Volgens God is het hoge IQ van een persoon geen weerspiegeling van de Goddelijke wijsheid. Zie, ik heb u de verordeningen en bepalingen geleerd… Neem ze in acht en doe ze; want dat zal uw wijsheid en uw inzicht zijn voor de ogen van de volken, die al deze verordeningen horen zullen en zullen zeggen: Werkelijk, dit grote volk is een wijs en verstandig volk! (Deuteronomium 4:5-6)

Gods wijsheid komt door het gehoorzamen van Zijn principes. We zien in het verleden dat wanneer het volk van God Zijn instructies opvolgde, ze het goed deden, maar als ze dat niet deden, kwamen ze uiteindelijk altijd in een of ander probleem terecht.

Als we Gods wijsheid willen hebben, dan dienen we in praktijk te brengen wat Hij zegt. Als iemand alleen kennis heeft van Zijn Woord, maar er niet naar handelt, is hij als de man in Mattheüs 7: 24-27, die zijn huis op het zand bouwde, dat huis is lang niet genoeg om de stormen te doorstaan! God moedigt ons aan om te zijn zoals de wijze man die zijn huis op de rots bouwde.

Stelt u zich voor dat dat  ‘huis’ u vertegenwoordigt, of nog beter, uw leven. Elke dag maken we keuzes die ons leven bouwen. Degenen die bouwen (beslissingen nemen) op de Rots (gebaseerd op het Woord van God) zullen niet alleen sterk kunnen staan, ongeacht de stormen van het leven, maar zullen ook de kracht hebben om ze te overwinnen.

Ziet u, de wijsheid die God wil dat we hebben, is niet gebaseerd op aardse intelligentie. Het is een wijsheid die veel verder kijkt dan onze obstakels en beperkingen. Ook al zien de dingen er op dit moment somber uit, hoeft u er geen slachtoffer van te zijn. Als u echt wijs wilt zijn en zo stevig als een rots wilt staan, wat er ook gebeurt, zoek naar de wijsheid die van God komt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan deel aan de Zondagochtend-dienst

Onverklaarbare vrede

Vandaag zie ik gepensioneerde voormalige teamgenoten met veel geld op hun rekening, maar geen van hen is rijker dan ik, haha! Weet u waarom?

Na de wegvoering…

Er bestaat momenteel geen enkel leed dat vergeleken kan worden met de dagen die nog te wachten staan…