Het maakt niet uit waar

“De aanwezigheid van God voelen…”

Er is veel bekend over deze toespraak onder de gelovigen, omdat ze een tijdelijk gevoel in een omgeving met liedjes die hen emotioneel en aan het huilen maakt verwarren, anderen, met de doop van de Heilige Geest, spreken zelfs in “vreemde talen”.

Er zijn drie soorten mensen die oprecht op zoek zijn naar die doop en uiteindelijk worden ze bedrogen door wat ze wel of niet voelen in die omgeving.

1 – Degenen die zeggen dat ze op die plek wilden wonen als ze konden, en zelfs zeggen: “Ik voel me zo goed …”.

2 – Degenen die verdrietig en verward zijn zonder te weten of ze het hebben ontvangen, omdat ze niets voelden.

3 – Degenen die nog steeds wachten om iets te voelen.

Het probleem is dat wanneer de persoon die omgeving verlaat en terugkeert naar de dagelijkse routine, er verdrukkingen, beproevingen en verleidingen komen.

En dan, zullen ze bereid zijn dit alles onder ogen te zien, als ze in plaats van de Heilige Geest te ontvangen, gewoon een emotie voelden of verwachten te voelen?

En hoe nu te doen als we met de meeste kerken gesloten zijn vanwege de pandemie?Evenmin zijn er die evangelieshows, waar meestal de emotie opgewekt wordt . Hoe zijn degenen nu die altijd iets willen voelen?

Ik twijfel er niet aan dat, zelfs in omgevingen die bevorderlijk zijn voor de emotie, er oprechte mensen zijn in deze zoektocht, en die werkelijk gedoopt werden met de Heilige Geest. Zij zijn degenen die, zelfs temidden van moeilijkheden, problemen en verzoekingen, in het centrum van Gods wil zijn gebleven.

God is niet beperkt tot een omgeving van emoties. Noch maakt Hij onderscheid in mensen. Hij wil Zijn Heilige Geest uitstorten op de dorstigen, ongeacht wie ze zijn, wat ze doen, waar ze ook zijn.

Misschien bent u iemand die van mening bent dat u de Heilige Geest niet verdient, en dat is waar. Als u echter oprecht handelt en al uw kracht in het kennen van God steekt, zult u Hem vinden.

Dus, wat zou de juiste plek zijn?

Zou u iets moeten voelen?

Zou huilen, gillen of zelfs “in tongen spreken” bewijzen dat u met de Heilige Geest gedoopt werd?

Laten we eens kijken wat er bij Cornélio’s huis is gebeurd:

“Terwijl Petrus deze woorden nog sprak, viel de Heilige Geest op allen die het Woord hoorden. En de gelovigen die van de besnijdenis waren, zovelen als er met Petrus waren meegekomen, waren buiten zichzelf dat de gave van de Heilige Geest ook op de heidenen uitgestort werd.” (Handelingen 10:44-45)

In die tijd was het huis van Cornelius de plaats waar de Heilige Geest neerdaalde en allen doopte die het Woord van God via de mond van de apostel Petrus hoorden.

Cornelius was een Romeinse hoofdman, heiden en onbesneden, maar hij vreesde God.

Elke dag bad hij tot de Heer en toonde zijn solidariteit tegenover de armen.

Het maakt niet uit wie u bent of wat u heeft gedaan, maak gebruik van deze quarantaine om de doop met de Heilige Geest te zoeken in uw huis, gevangenis, ziekenhuis, enz.

Door het woord dat door de dienaren van God wordt gepredikt in elk programma dat u deelneemt, hetzij via internet, radio of televisie.

U zult vervuld worden door de Heilige Geest, zoals er gebeurde in Cornelius ‘huis.

  • Met dank aan: Pastor Alexandre 

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...