Hoeveel bent u bereid te betalen?

We weten dat hoe hoger de prijs van een product, hoe hoger de kwaliteit. Garantie, duurzaamheid, bruikbaarheid en exclusiviteit zijn ook inbegrepen in de prijs. Als de kosten voor het verkrijgen van een goed laag zijn, dan vermoeden en heroverwegen we of het echt de moeite waard is om te kopen. We nemen vaak zelfs een van deze mee naar huis, maar we zijn er zeker van dat we het binnenkort moeten vervangen.

Alles in het leven heeft zijn prijs – niet alleen de materiële goederen maar ook de persoonlijke veroveringen. En hoeveel u bereid bent te betalen, bepaalt de kwaliteit van wat u krijgt.

Hoeveel zou u betalen voor een gestabiliseerd huwelijk? Voor een succesvolle carrière? Voor de gezondheid? Voor innerlijke rust?

Er zijn mensen die bereid zijn hun vleselijke verlangens op te offeren, de juiste persoon zoeken en Gods advies opvolgen, terwijl anderen liever doen wat ze willen, zich overgeven aan de eerste die ze tegenkomen en hun eigen hart volgen.

Weinigen investeren in hun kennis, ze studeren en werken hard. De meesten geven er de voorkeur aan om de baas te bedriegen, ervoor te kiezen om anderen om te kopen en te passeren. Er zijn mensen die een oefening routine en een gebalanceerd dieet volgen. Maar de meeste mensen zijn te lui om oefeningen te doen en geven nooit het plezier op om eten met veel calorieën te eten.

In ons midden zien we zowel degenen die Gods Woord trouw volgen als degenen die de Heer op hun eigen manier volgen.

Dat is de reden waarom er langdurige en mislukte huwelijken zijn, geweldige professionals op de covers van tijdschriften en geweldige zakenmensen achter de tralies, gezonde mensen en zieke mensen, overwinnaars in het geloof en religieuze mensen die lijden. Het verschil tussen het ene geval en het andere zit in de prijs die elk bereid was te betalen om zijn doel te bereiken.

In deze wereld is het gemakkelijker om leugens te gebruiken om te veroveren dan de waarheid, omdat de eerste het onmiddellijke resultaat oplevert en de laatste veel meer tijd en energie vereist. Maar vergeet niet: de moeilijkheidsgraad van de verovering is evenredig met de kwaliteit van wat u zult bereiken. Precies zoals het kwam, zal het ook gaan.

Hoeveel bent u bereid te betalen: de hoge waarde van de waarheid of de lage prijs van de leugen? Het is aan u om te beslissen. En daarna heeft u niet het recht om te klagen over wat u mee naar huis heeft genomen.

Bisschop Edir Macedo

De Here Jezus bepaalde!

Het is duidelijk dat zonder de Heilige Geest het werk in een persoon nog niet is begonnen.
-Met dank aan: André Cajeu  

De strategie van de duivel

Maar net zoals Jeremia op God vertrouwde, bad en overwon, doet de kerk hetzelfde en we zullen overwinnen!
-Met dank aan: Pastor Rodolfo Lima