Kind van wie?

‘Zie, hoe groot is de liefde die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd. Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent.’(1Johannes‬ ‭3:1‬ ‬‬)

Zelfs het kind van de eigenaar van de bakkerij wordt beschouwd door de wereld. Maar welke waarde heeft u, als u tegen de wereld zegt dat u een kind van God bent? De wereld kent uw VADER niet!

Dit is de oorlog waar de christen mee geconfronteerd wordt. Geestelijk gesproken heeft u de privilege om een kind van de Schepper genoemd te worden, in de wereld heeft deze titel geen enkele waarde.

‘Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is.’ (1 Johannes‬ ‭3:2‬ ‬‬)

We zullen getransformeerd worden volgens zijn Glorie!

‘En ieder die deze hoop op Hem heeft, reinigt zich, zoals Hij rein is.’ ‭‭(1 Johannes‬ ‭3:3‬ ‬‬)

Velen verliezen deze hoop, ze voelen zich met de tijd vermoeid, geven toe aan hetgeen de hel voorstelt en willen niet meer offeren voor iets, dat hun niet de voordelen van de wereld brengt.

“Reinigt zich” betekent dat alleen de persoon zelf in staat is om te weten wat er gereinigd moet worden, zodat de persoon door kan gaan tot het einde.

  • Met dank aan: Bisschop Honorilton Gonçalves

Stenen van het Altaar

De afgelopen dagen was ik in het heiligdom van de Tempel van Salomo en mediteerde ik over wat ik daar zag...