Mijn ER ZIJ LICHT!

Hallo mw Josi!

Mijn naam is Daiana, ik ben 35 jaar en ben helpster. Kijkend naar de video van Bisschop Macedo en het programma ‘’Entrelinhas’’ met de familie Boccoli, ontstond er een waarlijke ER ZIJ LICHT in mijn leven.

Ik trouwde jong, toen ik 21 jaar was. Mijn man was erg knap en destijds een veelbelovend ingenieur en lid van de kerk. In 10 jaar huwelijk dachten we alleen aan ons financiële leven. We werkten en studeerden hard om onze persoonlijke dromen te vervullen.

We hebben veel bereikt, maar de KWADE DAG brak aan. In januari 2019 is mijn schoonmoeder overleden en kreeg mijn schoonzus mentale problemen. In november 2019 is ook mijn moeder overleden. Het was in die tijd dat mijn man zichzelf veel de schuld begon te geven van alles wat er gebeurde. Hij was altijd een nerveus persoon, die soms explodeerde en zelfs dingen in huis brak. Maar ik dacht dat dit “normaal was”, “een mannending”, en dat alles voorbij zou gaan.

In maart 2020, met de opkomst van de pandemie en de lockdown in onze stad, werd het een stuk erger. Ik geloof dat het feit dat hij opgesloten zat in huis, iets in hem opnieuw activeerde wat hij in zijn jeugd deed, want als hij thuis of op het werk de controle verloor, wierp hij zichzelf op de grond, sloeg zichzelf of sloeg zijn hoofd tegen de muur en deed hij zichzelf pijn. En ik wierp mezelf altijd voor hem om dat te stoppen. Het waren afschuwelijke momenten, en ze werden steeds constanter. Als het voorbij was, was hij uitgeput en sliep hij, en zijn antwoord op wat er gebeurde was altijd dat hij gewoon nerveus was en dat het allemaal niets voorstelde.

Ik begon te denken dat mijn man bezeten was en dat hij geestelijke hulp nodig had, maar hij wilde het niet. In mei 2021 kregen we Covid. Hij werd mentaal en fysiek erg ziek, werd opgenomen en bleef 15 dagen in het ziekenhuis ademen via een beademingsbuis en stierf op 42-jarige leeftijd.

Na de getuigenis van de familie Boccoli, geloof ik nu dat mijn man eigenlijk een kleine mate van autisme had. Hij was introvert maar zeer intelligent, de slimste persoon die ik ooit heb ontmoet. Hij leerde zichzelf 5 talen, was elektrotechnisch ingenieur met een masterdiploma van een federale universiteit, en studeerde voor diplomaat.

In de 15 jaar dat ik met mijn man samenwoonde, heb ik de KRACHT VAN HET WOORD leren kennen. Zelfs zonder volledig te begrijpen wat er gebeurde, begon ik nauwlettend te letten op alles wat ik hem ‘beloofde’, want als iets niet werd vervuld, zou het in hem zo’n ‘crisis van nervositeit’ veroorzaken.

Vandaag kan ik zeggen dat ik een “Autist van Geloof” ben geworden, en op dezelfde manier dat God al Zijn beloften voor mijn leven zal vervullen, zal ik ook alles vervullen wat ik ooit aan God heb beloofd.

Ik dank God zo veel voor jullie leven en dat hij me door deze getuigenis heeft laten zien wat er al die tijd in mijn leven gebeurde, en dat ik het niet had opgemerkt.

Ik heb mezelf ondergedompeld in mijn gemeenschap met God en in mijn dienst voor het Werk van God. Elke dag heeft God mij Zijn liefde, zorg en barmhartigheid getoond. God heeft me niet als wees achtergelaten, en Hij heeft me nooit iets tekort gedaan, omdat ik mezelf elke dag aan Zijn voeten heb geworpen.

Ik ben er zeker van dat mijn man gered is en dat God me een tweede kans heeft gegeven om alles in mijn leven anders te doen.

Dat God u en uw familie blijft zegenen, elke dag meer!