Oprecht gesprek

“Er ontbrak nog maar 1 dag tot het einde van de Vasten en ik had de Heilige Geest nog niet ontvangen…”

Wat een privilege is het om de boodschappen van u (bisschop Macedo) te kunnen ontvangen!

Ik herinner me mijn doop met de Heilige Geest nog goed. Er ontbrak nog maar 1 dag tot het einde van de Vasten en ik had Hem nog niet ontvangen.

Ik gaf de wereldse muziek op, de soap-series in de middag die ik voor niets miste, maar zelfs zo ontbrak het voornaamste en ik ontdekte dat pas toen ik naar u luisterde.

Om 12:00 uur exact liet ik mijn lunch liggen om te luisteren naar “Palavra Amiga”. Het verdiet nam mij over, want de tijd was voorbij aan het gaan en ik had nog niet ontvangen wat ik de afgelopen 20 dagen tijdens de Vasten aan het zoeken was, en ik wilde het heel graag.

De dorst was groot, u zei toen het volgende: “Pak een stoel en praat met God zoals ik met u aan het praten ben! Praat met Hem over wat er in uw binnenste zit, blijf niet telkens hetzelfde gebed herhalen, nee!”

Ik gehoorzaamde. Toen ik mezelf zag, geknield, kijkende naar mijn binnenste, zag ik hoe lelijk en vies mijn hart was, ik zag waarom ik Hem nog niet had ontvangen.

Op dat moment heb ik een innerlijke schoonmaak gehouden. Ik had nog nooit zo met God gesproken. Hij wist het al en stond met open armen op mij te wachten.

Wat een blijdschap, wat een vrede! Zoveel liefde en zorg! Wat een genot in de ziel!

Ik had Jezus gevonden! Ah, wat een dag!

Tot vandaag heb ik deze voldoening, deze rijkdommen, in mij. Want ik leef niet meer voor mij, maar Christus leeft in mij.

Renata Gonçalves

  • Met dank aan: Bisschop Edir Macedo

Onverklaarbare vrede

Vandaag zie ik gepensioneerde voormalige teamgenoten met veel geld op hun rekening, maar geen van hen is rijker dan ik, haha! Weet u waarom?

Na de wegvoering…

Er bestaat momenteel geen enkel leed dat vergeleken kan worden met de dagen die nog te wachten staan…